Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
- der STORE øyeblikk skapes - Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Konsertserien > Urframførelse - Requiem av Marcus Paus og Ole Paus (MiSKs kirkefestdager)
 

Urframførelse - Requiem av Marcus Paus og Ole Paus (MiSKs kirkefestdager)

Bestillingsverk til MiSKs kirkefestdager fra Marcus Paus (musikk) og Ole Paus (tekst).

Sted: Arnebergsalen, Midtåsen
Dato: 29.10.2014
Tid: 19:00
Billetter: kr 200. Forhåndssalg via Hjertnes billettservice og Turistkontoret.
Tlf. 33416760 / 33416700 el. www.billettluka.no.

MiSKs kirkefestdager inviterer til urframførelse av et nyskrevet rekviem av den dyktige komponisten Marcus Paus til tekster av hans far, Ole Paus, i den flotte Arnebergsalen på Midtåsen. Rekviemet er et bestillingsverk skrevet til årets kirkefestdager. 

Medvirkende:
Knut Stiklestad, bass (bildet t.h.)
Stefan Ibsen Zlatanos, klaver


Knut Stiklestad

 • Har spilt på operascener i Frankrike, Belgia og Nederland, på Den Norske Opera, samt på de fleste norske distriktsoperascener.
 • Har 50 forskjellige operaroller på repertoaret. Blant disse er Sarastro i Tryllefløyten, Gremin i Eugen Onegin, Kommandanten i Don Giovanni, Arkel i Pelleas et Melisande, Kommandanten i Don Giovanni, Enrico (Henrik VIII) i Anna Bolena  og Sparafucile i Rigoletto.
 • I tillegg hovedroller i norske operaer: Absalon i Anne Pedersdotter, Trellen Kark i Thora på Rimol og Vuolle i Stallo.
 • Marcus Paus har også tilegnet operaen Eli Sjursdotter – med hovedrollen Sjur Halgutusveen - til Knut.
 • Har arbeidet med regissører som Stein Winge, Bentein Baardson, Wouter van Looy, Ronald Rørvik m.fl.
 • Konserter i bl.a. Belgia, Latvia, Serbia, Sverige og Island.
 • Har et stort repertoar innen kirkemusikk, både de store oratoriene (bl.a. Messias, Skapelsen, Johannespasjonen ( både Bach og Arvo Pert), og nyere kirkemusikk. Av nyere norske komponister nevnes Hovland, Mørk Karlsen og Rolf Nyhus.

 

 • Sanger/lieder: Hovedvekten på norsk og nordisk , men også bl.a. Schubert, Wolf, Brahms og Dvorak. Av de norske må – utenom Grieg, Monrad-Johansen og andre klassikere - Arne Dørumsgaard nevnes spesielt (se eget nettsted Arne Dørumsgaard). Komponister som Knut Anders Vestad, Bjørn Willadsen, Marcus Paus og Jeroen Malaise (Belgia) har skrevet sanger spesielt for Knuts stemme.
 • Arbeider også noe som regissør, og har satt opp bl. a. operaen Thora på Rimol, Spelemann på taket, Jungelboken, i tillegg til div. utendørsspill.

 

 • CD-innspillinger: Sanger av Knut Hamsun og Marcus Paus, CD med musikk av Paul Okkenhaug, Religiøse folketoner fra Trøndelag. Peer Gynt - innspilling med Malmö Symfoniorkester.
 • Hjemmeside (under oppdatering):  www.knutstik.net

 

Stefan Ibsen Zlatanos

Stefan Ibsen Zlatanos er utdannet pianist ved Norges musikkhøgskole og «Hochschule für Musik Hanns Eisler Berlin».

Han er en meget allsidig og ettertraktet freelance-pianist. Han er kantor i Skoklefall kirke, universitetslektor ved Musikkhøgskolen, høgskolen i Agder, akkompagnatør på Oslo by Steinerskole, og jobber for tiden med sin solo-plate.
Marcus Paus 
(foto: Dagfinn Hobæk)
Markus Paus, født 1979, er en av de mest bestilte og framførte norske komponister i sin generasjon. Han er utdannet ved Norges Musikkhøgskole (1998-2002) og Manhattan School of  Music (2003-2005).

Hans verkliste omfatter kammermusikk, solostykker, kor- og vokalmusikk, konserter og andre orkesterverker, en symfoni og flere operaer, foruten musikk for film, teater og fjernsyn. Viktige verker er «Sonate for cello og klaver», «The Stolen Child», operaene «Heksene» og «Askeladden» og filmmusikken til «Upperdog» (2009).

Han har vært festivalkomponist for Vinterfestspill i Bergstaden (2002), Kristiansund Kirke Kunst Kulturfestival  (2006) og Oslo Operafestival (2009 og 2013). Siden 2005 er Paus tilknyttet Off-Broadway-teaterkompaniet The Actor’s Company Theatre med musikk til flere av deres forestillinger.

For sitt kunstneriske virke mottok Marcus Paus høsten 2012 Wessel-prisen, utdelt av Det Norske Selskap.


Ole Paus har gjennom mange tiår vært en av Norges mest fargerike artister. Gjennom en lang rekke plateutgivelser, revyer, bøker, TV-program og konserter har han slått rot i folkesjelen som en av våre mest kontroversielle og folkekjære artister.

Som plateartist er Ole Paus i en særstilling her i landet. Hans over 30 plateutgivelser spenner fra den råeste og muntreste satire i Paus-Posten 1-4 (“En orkan av moro” – Arne Hestnes) til vare og medmenneskelige bekjennelser (“Vår første og største rock-poet” – Fredrik Wanderup).
Mange av Paus’ viser har vist seg for sterke for offentlig utgivelse, men det hindrer ham ikke i å fremføre dem når han står på scenen.

Som revyskaper har Ole Paus stått bak noen av de største suksessene på Oslos og Bergens revyscener. Bl.a. “Ikke gjør som mora di sier” (1987), “For fattig og rik” (1988), “Norge mitt Norge” (1991) og “Sammen igjen” på den Nationale Scene i Bergen i 1992.

Som tekstforfatter er Ole Paus ettertraktet blant norske artister. Og alle tekstene på Jonas Fjeld to soloplater, “Svært nok for meg” og “Texas Jensen” er signert Ole Paus. Samarbeidet med Jonas Fjeld resulterte i duoen “To Rustne Herrer” og platen med samme navn solgte til gull. Sammen inntok de scenen på ABC-Teatret i Oslo høsten 1997 med showet “To Rustne Herrer i arbeid” som ble en kjempesuksess. Herrene dro på turne og tok resten av landet og kritikere med storm. Oppfølgershowet “To Rustne Herrer rir igjen” gikk også for fulle hus. Dette resulterte i nok en plate med samme tittel.

I tillegg til å ytre sine meninger i musikkform, er også Ole Paus kjent som forfatter og foredragsholder. Gjennom flere kronikker og innlegg har han satt seg selv i skuddlinjen for kritikk.

I 1975 stiftet Paus det norske plateselskapet Zarepta som foruten noen av hans egne utgivelser stod bak utgivelser som ”Våpenløs” med Jens Bjørneboe og to utgivelser med jazzsangerinnen Radka Toneff.

Selv om Ole hevder at hans platekarriere nå er slutt, er han fortsatt i full vigør som musiker. Gjennom hele året farter han landet rundt med bl.a. sine konserter og show.

Kommende arrangementer

Sandefjord kunst- og kulturkirke har i dag et av landets største og fineste konsertklokkespill med hele 49 klokker.
Åpningskonsert for Ung klassisk festival 2019 (Ukla)
Opera – operette – romanser – musikal
Vi ønsker velkommen til månedens kunst- og musikkgudstjeneste med deltakere fra Ukla-festivalen.
Avslutningskonsert for årets Ukla-festival.Se alle arrangementer >>


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no