Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
– der STORE ØYEBLIKK skapes – Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Konsertserien > G. Fr. Händel: Oratoriet «Messias» (MiSKs kirkefestdager)
 

G. Fr. Händel: Oratoriet «Messias» (MiSKs kirkefestdager)

Gled deg til Händels mektige oratorium «Messias» og et nytt bestillingsverk fra Hans Mathisen: «Streams of Time»

Sted: Sandefjord kunst- og kulturkirke
Dato: 22.10.2015
Tid: 19:00
Billetter: kr 290/250. Forhåndssalg via Hjertnes billettservice og Turistkontoret.
Tlf. 33416760 / 33416700 el. www.billettluka.no.

Vår tidsregning er bygget opp rundt Jesus Kristus’ komme til jorden i år 0. Selv om senere forskning har funnet ut at dette årstallet antakelig ikke stemmer, er vår tid delt mellom årene før og etter Jesu fødsel. På samme måte var 1. nyttårsdag i gammel tid lagt til Maria Budskapsdag 25. mars, dagen da Maria ble med barn. Og de enkelte uker begynte med søndagen, Jesu oppstandelsesdag. Dette gjenspeiler forståelsen av at vi lever i en hellig tid. Det er derfor helt sentralt i Evighetens tema å framføre Händels mesterverk «Messias» som skildrer Ham som var før alle tider, og som skal møte menneskeslekten på den 8. dag når alt blir nyskapt. For av ham og i ham og ved ham er alle ting. (Romerbrevet).

Program >>     Plakat >>

Medvirkende:  


Solist i «Streams of Time»:

  • Hans Mathisen – gitar 
Susanna Fairbairn Esther Brazil   Ben Thapa Alex Ashworth


Minsk Kammerorkester
Det statlige kammerorkester i Hviterussland ble stiftet i 1968 under navnet Minsk Kammerorkester. I 25 år ble orkestret ledet av Yury Tzyriuk som var utdannet fra konservatoriene i Minsk og St. Petersburg.

I 1975 mottok orkestret stor heder i en internasjonal kammermusikk-festival i Litauen, og ble også ansett som en av de beste kammerorkestrene i det som den gang var Sovjetunionen. 

Minsk Kammerorkester har spilt i på store scener i Moskva, St. Petersburg og hovedstedene i de tidligere sovjetiske republikkene. Orkestret har også mottatt priser i en rekke land i Øst-Europa og Asia.

I 1977 var orkestret på sin første turne i Vest-Europa, og bl. a. ble Norge, Sverige, Danmark, Storbritannia, Spania og Italia besøkt. Men uansett turnevirksomhet, det fins nesten ikke en by i Hvite-Russland som ikke har hatt besøk av de populære
musikerne i Minsk Kammerorkester.


Rekken over navn orkestret har spilt sammen med under de mange turneene er meget lang.
Repertoaret spenner fra 1700-tallsmusikk fram til dagens moderne verk. Bl.a. har orkestret samarbeidet med nålevende hviterussiske komponister, og med flere norske komponister.Sandefjord kammerkor
 ble stiftet av kantor Svein Rustad i Sandefjord kirke i januar 1999 og består av ca 30 aktive medlemmer. Koret er en undergruppe i Musikk i Sandefjord Kirke (MiSK), er en sentral aktør i MiSKs konsertserie og deltar aktivt i kirkens gudstjenesteliv med 2–3 musikkgudstjenester i semesteret. Koret har et bredt repertoar av acapellamusikk og verker for solister, kor og orkester inkl. store deler av kjernestoffet fra den kirkelige korlitteratur. De holder gjerne konserter med variert innhold, og en viktig oppgave er også å hente fram sentral musikk som ellers sjelden framføres.

Hans Mathisen, gitarist/komponist, er utdannet ved Universitetet i Trondheim, musikk grunnfag 1989–90, og Musikkonservatoriet i Trondheim, jazzlinja 1990–94. Han har vært freelance musiker siden 1994 og har deltatt på over 30 plateutgivelser. Han har sin egen kvartett og har jobbet som arrangør og leder for Sandefjord Storband siden 1994. Mathisen ga i 2005 ut sin første soloplate og fikk Spellemannprisen for den i klassen for beste jazzplate. Han mottok Vestfold Fylkeskommunes kunstnerpris for 2005.

Blant Mathisens mange komposisjoner nevner vi spesielt tidligere bestillingsverk oppført under MiSKs kirkefestdager, «Night Song», et solostykke for elgitar og orkester, samt en «Sommermedley» for Solveig Kringlebotn, Christian Ihle Hadland, Vestfold Symfoniorkester og et kor bestående av 200 sanger til åpningen av Kirkefestdagene 2012. I 2013 skrev han igjen to bestillingsverk for MiSK og Vestfold Symfoniorkester, «Opening Statement» for Symfoniorkester og Brassband (Sandefjord Brass Symposium) samt en «Høstmedley» for pianisten Frank Düpree, tenoren Thomas Ruud og sopranen Rita Heigre. Til kirkefestdagene i 2014 skrev han bestillingsverket «Winter impressions» (for sologitar og orkester).
Kommende arrangementer

Oslo Kammerkor fremfører Håkon Daniel Nystedts verk «Purgatorium» og musikk av Ravel, Monteverdi, Messiaen og Bruckner.

Økonomisk arrangør: MiSK
Jubileumskonsert med VAMP.

I tre tiår har de levert. Hundrevis av sanger om det å være menneske. Om kjærlighet og sorg, myter og skrømt, ærlighet og svik, døden og livet. Og havet.

Økonomisk arrangør: MiSK

Opera – operette – romanser – musikal

Økonomisk arrangør: MiSK
Musikk i Sandefjord kirke inviterer i samarbeid med Sandefjord menighet til kunst- og musikkgudstjeneste siste søndag i hver måned. Her hentes ofte den «store» kirkemusikken hjem til sitt gudstjenestelige utgangspunkt.
Lunsjkonsert med gitaristen Marius Noss GundersenSe alle arrangementer >>


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no