Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
– der STORE ØYEBLIKK skapes – Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Konsertserien > Edvard Munch Ensemble – Under Solen (MiSKs kirkefestdager 2016)
 

Edvard Munch Ensemble – Under Solen (MiSKs kirkefestdager 2016)

Fem av Norges fremste unge kammermusikere står bak Edvard Munch Ensemble (EMBLE), som startet å spille sammen for ca ett år siden. De turnerer for tiden med sitt prosjekt «Under Solen».

Sted: Sandefjord kunst- og kulturkirke
Dato: 05.11.2016
Tid: 18:00
Billetter: kr 200. Forhåndssalg via Hjertnes billettservice og Turistkontoret.
Tlf. 33416760 / 33416700 el. www.billettluka.no.

Vi i MiSK er stolte over å ha fått Edvard Munch Ensemble til kirken. Dette er et kammermusikkensemble av våre fremste yngre musikere som har gått sammen i dette stjerneensemblet. For elskere av kammermusikk og musikk på høyeste kvalitetsnivå er dette en konsert man ikke kan gå forbi. Høstens kammermusikalske høydepunkt!

  • Guro Kleven Hagen, fiolin
  • Victoria Putterman, fiolin
  • Eivind Holtsmark Ringstad, bratsj
  • Sverre Barratt-Due, cello
  • Thormod Rønning Kvam, klaver
Inspirert av fortidens kulturelle strømninger og av vår egen generasjons pulserende kulturliv, drar Edvard Munch Ensemble publikum inn i en ny og annerledes konsertopplevelse. EMBLE opptrer med et stort repertoar for ulike kombinasjoner av sine fem medlemmer og skaper med dette sitt eget musikalske univers. I hver konsertforestilling vil et mangfold av kunstarter som litteratur, visuell kunst og design, i kombinasjon med utøvernes fulle tilstedeværelse på scenen skape en ny verden av formidling der kun fantasien setter grenser.

EMBLEs første konsept, Myter, ble lansert høsten 2015, med turné i januar og februar 2016. Sommeren 2016 gjorde ensemblet programmet Lunar Landscapes under Valdres Sommersymfoni, og i overgangen oktober-november 2016 gjennomfører EMBLE prosjektet «Under Solen». Som alltid blir det konserter og presentasjoner også på kulturskoler, videregående skoler og universiteter som del av ensemblets engasjement for å inspirere kommende generasjoner og skape en ny kulturell møteplass.

UNDER SOLEN
I anledning 100-årsjubileet for avdukingen av Munchs storslagne og betydningsfulle Aula-malerier, setter Edvard Munch Ensemble kunstverkene inn i nye og spennende musikalske rammer. I «Under Solen», et program med musikk av bl.a. Haydn, Schubert, Dvořák og Sibelius, drar de på en reise gjennom døgnets ulike faser – fra daggry til solnedgang, gjennom natten og til solen på nytt står opp. Andre sentrale malerier og skisser av Munch har også fått plass i programmet – maleriet «Syk pike» satt sammen med Schuberts nærmest uhyggelig vakre strykekvartett «Døden og piken» som eksempel – og vi får i tillegg høre et bestillingsverk skrevet av den unge komponisten Martin A. Hirsti-Kvam.

GURO KLEVEN HAGEN, FIOLIN

Guro Kleven Hagen, oppvokst i vakre, fredfulle Valdres, har blitt en av Norges mest beundrede solister, og hun har de siste årene levd av å spille med orkestre og i samspill med andre spennende musikkpersonligheter. I hennes debutalbum med Oslo filharmoniske orkester spiller hun Bruch og Prokofievs fiolinkonserter i g-moll, to stykker hun valgte fordi de står henne nært. Guro er kjent for sin genuine, varme karakter og omtanke for alle hun møter. Hun har et ivrig, sofistikert øye for alt som er vakkert og ekte, og spiller fiolin for å dele dette med andre. Når hun under flyturer tenker over muligheten for å dø, er hennes største ønske å leve lengre for å kunne være enda snillere mot andre. 
VICTORIA PUTTERMAN, FIOLIN

Med både norsk og amerikansk pass i lommen har New York-fiolinisten Victoria Puttermans opptredener tatt henne med over store deler av verden. Hun har et (for mange) ubegripelig spekter av følelser og et vesen som er både drømmende og dramatisk på samme tid. Victorias evne til både å observere verden rundt seg og å formidle inntrykk, er noe som har tatt pusten fra både medstudenter og andre kunstere. Noe som har betydd mye for Victoria i sin utvikling har vært vennskap med noen av verdens mest elskede musikere, som Itzhak Perlman og Ivry Gitlis. Victoria er hjernen bak konseptene og programmene til ensembelet, og bidrar med både idéer og egne dikt.
EIVIND HOLTSMARK RINGSTAD, BRATSJ

Da den heroiske kraften i Eivind Holtsmark Ringstads bratsjspill gav ham første pris i Eurovisjonens konkurranse for unge musikere i Wien, var det en så usedvanlig hendelse at musikkverden sluttet med bratsjvitser (… i hvert fall for en stund). Siden da har Eivind ikke akkurat hvilt på laurbærene, men øvd så hardt at både det å ryke strenger og buehår har blitt en del av hverdagen. Men møter man Eivind bak scenen eller utenfor øverommet, er det få ting som tyder på hvilket blodbad som akkurat har funnet sted. Eivinds beskjedne, milde vesen smiler til de fleste han møter. Gjennom det lange og intense forholdet til sin bratsjlærer Soon Mi Chung er Eivind klar for å ta over verden, med bratsjen i hånda og et smil om munnen.
SVERRE BARRATT-DUE, CELLO

Den ivrige kammermusikeren Sverre Barratt-Due var med på å starte Quartetto Testosterone – Norges desidert mest maskuline strykerkvartett. Som dette navnet kanskje kan tyde på, kommer Sverre, med sitt skarpsindige sinn og en vidunderlig sarkasme, ofte med treffende kommentarer som setter ting i nye perspektiv. Han er en tilhenger av god stemning, og bidrar til dette hvor enn hans cellospill måtte bringe ham. Hans varme, glødende klang utgjør grunnmuren alle ensembler trenger. Under veiledning av Truls Mørk gjennom flere år med studier på NMH, er han blitt en av de mest spennende cellistene vi har her i nord.
THORMOD RØNNING KVAM, KLAVER

Etter å ha avsluttet videregående med et så umenneskelig vitnemål at det ble skrevet om det i lokalavisene, valgte Thormod Rønning Kvam likevel – tross alle tenkelige og utenkelige karrieremuligheter videre – å studere klaver ved Barratt Due musikkinstitutt under den berømte professor Jiri Hlinka. Med sin glade karakter er Thormod en «ekte nordmann», som går på ski til gresset er grønt og som alltid har med seg brunost i matpakken. Heldigvis for ensemblet valgte han musikkveien – for med et medlem med så formidable ferdigheter også utenom musikken, lager han struktur som gjør det mulig for musikken å blomstre fritt.

Kommende arrangementer

Nok en gang har MiSK gleden av å presentere det kjente kammerorkesteret Ensemble Allegria og deres konsertserie NÅ. Denne gang med cellisten Frida Fredrikke Waaler Wærvågen fra Horten som solist. 

Økonomisk arrangør: MiSK

NB! Forbehold om avlysning/utsettelse på grunn av smittevernreglene ifm koronapandemien.
Følg med her for eventuelle endringer!
Sakral kammerjazz med Solveig Slettahjell og Tord Gustavsen.
Økonomisk arrangør: MiSK

NB! Forbehold om avlysning/utsettelse på grunn av smittevernreglene ifm koronapandemien.
Følg med her for eventuelle endringer!

Opera – operette – romanser – musikal
Birgitte Christensen og Magne Fremmerlid

Økonomisk arrangør: MiSK

NB! Forbehold om avlysning/utsettelse på grunn av smittevernreglene ifm koronapandemien.
Følg med her for eventuelle endringer!
Åpning av festivalen Fjord Classics 2021
Økonomisk arrangør: Ekstern
Bare vakker musikk.
Økonomisk arrangør: EksternSe alle arrangementer >>


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no