Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
– der STORE ØYEBLIKK skapes – Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Konsertserien > Sandefjord kammerkor og Barokkanerne / Bach-kantater (MiSKs kirkefestdager 2016)
 

Sandefjord kammerkor og Barokkanerne / Bach-kantater (MiSKs kirkefestdager 2016)

Verker av Johann Sebastian Bach

Sted: Sandefjord kunst- og kulturkirke
Dato: 12.11.2016
Tid: 18:00
Billetter: kr 300.
Forhåndssalg via Hjertnes billettservice og Turistkontoret.
Tlf. 33416760 / 33416700 el. www.billettluka.no.

Avslutningshelgen under årets kirkefestdager er viet komponisten over alle komponister, Johann Sebastian Bach. Den femte evangelist som han også kalles, er et fundament for all musikk som er skrevet etter ham. I sine år som organist skrev han kantater til kirkeårets gudstjenester. Mange av dem er virkelige juveler i det kirkemusikalske skattkammer.

Ved denne konserten får publikum oppleve to kantater som han skrev til gudstjeneste i Leipzig på 1720-tallet som i særlig grad uttrykker tanker rundt begrepet «Relasjoner», «Brich dem Hungrigen dein Brot» og «Herr Jesu Christ, wahr' Mensch und Gott». Førstnevnte er aktuell ikke minst i våre dager, der flyktninger og nødlidende har stort behov for vår hjelp.

Medvirkende:

  • Ditte Marie Bræin, sopran
  • Anna Einarsson, mezzosopran
  • Magne Fremmerlid, bass
  • Sandefjord kammerkor
  • Barokkanerne
  • Dirigent Svein Rustad.

Se plakaten >>Barokkanerne er et Oslo-basert tidligmusikkensemble som debuterte sommeren 1989. Orkesteret er Norges mest aktive barokkensemble med over 30 konserter i året, og har de siste årene gjestet festivaler som Tage Alter Musik Regensburg, Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival, Oslo Operafestival og Festspillene i Nord-Norge. Barokkanerne driver et utstrakt samarbeid med kor i Oslo og over hele Østlandet, og ensemblet har også sin egen konsertserie i Oslo med jevnlige gjesteopptredener rundt om i byene i Østlandsområdet.

Ensemblet har gjort flere produksjoner for NRK radio og TV og gitt ut tre CD-produksjoner: Bellezza Crudel (2L, 2008) som inneholder et lite knippe kantater og konserter av Antonio Vivaldi med sopranen Tone Wik, blokkfløytisten Alexandra Opsahl og barokkfagottisten Per Hannisdal, Empfindsamkeit (LAWO, 2012) med symfonier og konserter av Carl Philipp Emanuel Bach ledet av barokkoboisten Alfredo Bernardini og med Christian Kjos som cembalosolist, og Totally Telemann (LAWO, 2014) med orkestermusikk av Georg Philipp Telemann. Her medvirker Kati Debretzeni som kunstnerisk leder og barokkfiolinsolist og solistene Alfredo Bernardini, barokkobo, Torun Kirby Torbo, traversfløyte, og blokkfløytist Ingeborg Christophersen. Ingeborg er også solist på ensemblets fjerde utgivelse, Recordare Venezia, som kommer i januar 2017.

Barokkanerne velger bevisst å samarbeid med ulike fremragende utøvere som kunstneriske ledere og solister. Musikere som Rachel Podger, Emma Kirkby, Andrew Lawrence- King, Matthew Truscott, Rolf Lislevand og Ketil Haugsand bidrar med verdifulle impulser og unike kvaliteter til stor glede for både publikum og ensemblet.

Barokkanerne støttes av Norsk Kulturråd, DNV-GL, Bergesenstiftelsen og Anders Sveaas’ Almennyttige Fond.

På denne konserten medvirker følgende musikere:
Fiolin: Peter Spissky og Karen Walthinsen
Bratsj: Benedicte Royer
Cello:  Gunnar Hauge
Violone: Einar Schøyen
Blokkfløyte: Ingeborg Christophersen og Kristin Janset
Obo:  Anna Starr og Johan Nicolai Mohn
Fagott: Per Hannisdal
Trompet: Mark Bennett
Orgel:  Gunnhild Tønder

Kommende arrangementer

Oslo Kammerkor fremfører Håkon Daniel Nystedts verk «Purgatorium» og musikk av Ravel, Monteverdi, Messiaen og Bruckner.

Økonomisk arrangør: MiSK
Jubileumskonsert med VAMP.

I tre tiår har de levert. Hundrevis av sanger om det å være menneske. Om kjærlighet og sorg, myter og skrømt, ærlighet og svik, døden og livet. Og havet.

Økonomisk arrangør: MiSK

Opera – operette – romanser – musikal

Økonomisk arrangør: MiSK
Musikk i Sandefjord kirke inviterer i samarbeid med Sandefjord menighet til kunst- og musikkgudstjeneste siste søndag i hver måned. Her hentes ofte den «store» kirkemusikken hjem til sitt gudstjenestelige utgangspunkt.
Lunsjkonsert med gitaristen Marius Noss GundersenSe alle arrangementer >>


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no