Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
– der STORE ØYEBLIKK skapes – Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Konsertserien > Tord Gustavsen m/Simin Tander og Jarle Vespestad
 

Tord Gustavsen m/Simin Tander og Jarle Vespestad

I januar 2016 lanserer Tord Gustavsen sin nye plate «What was said» med den afghansk-tyske sangeren Simin Tander og trommeslager Jarle Vespestad. Sammen legger de ut på en omfattende lanseringsturne i Europa og utvalgte festivaler i USA og Canada, og denne lørdagen er vi så heldige å få oppleve trioen i Sandefjord kunst- og kulturkirke.

Sted: Sandefjord kunst- og kulturkirke
Dato: 06.02.2016
Tid: 18:00
Billetter: kr 250. Forhåndssalg via Hjertnes og billettluka.no.

Velkommen til konsert med en av landets mest internasjonalt kritikerroste pianister; Tord Gustavsen som denne gang gjester Sandefjord med en ny trio og med ny utgivelse på det tyske selskapet ECM Records. Den nye plata som offisielt lanseres 29. januar 2016, består av salmer som Tord Gustavsen har vokst opp med, og som utgjør hans dypeste «standardlåter» som jazzmusiker. Disse er gjendiktet til det uutgrunnelig vakre språket pashto, som er morsmålet til vokalist Simins far, og som er utgangspunktet for samarbeidet. Her er impulser fra sufisme, tantra og kristen mystikk som integrerer og utfordrer. Det handler om sammensmeltning, livskraft, tilstedeværelse, inderlighet og dyp glede. Musikk som er både meditativ, vakker og kommuniserende.

Det nye albumet er på samme tid en naturlig videreføring av Tords akustiske trio og kvartett, og av hans sideprosjekter med vokalister gjennom årene. Tord har hatt en sentral rolle i prosjekter med bl.a. Solveig Slettahjell, Mahsa Vahdat, Kristin Asbjørnsen og Synne Sanden.

I prosjektet «Hymns and Visions» integreres kvalitetene fra Tords instrumentalmusikk med det sterke samspillet med en karaktersterk og varmt utforskende vokalist. I tett dialog med de gamle salmene spiller trioen også originalkomposisjoner av Tord Gustavsen til sufi-poesi i engelsk gjendiktning, samt strekk med instrumentalmusikk. Alt integreres inn i et univers av ladet minimalisme og sterke melodier, og med dypere og utfordrende musikalske lydlandskaper.

For første gang bruker Tord nå også subtile elektroniske elementer i musikken – elementer som lager nye lag og teksturer under og rundt og inni det akustiske flygelet. Samspillet med den unike trommeslageren Jarle Vespestad tas også til et nytt nivå i dette prosjektet. Tord og Jarle har spilt sammen helt fra de første bestselgende trio-albumene på starten av 2000-tallet og utviklet en helt spesiell musikalsk kommunikasjon. Jarles erfaring fra friimprovisert musikk med bl.a. supergruppa Supersilent, føres i dette prosjektet sammen med det lyriske Gustavsen-universet på en oppsiktsvekkende måte.

Tord Gustavsen – flygel/elektronikk
Simin Tander – vokal
Jarle Vespestad – trommer

Foto over: Hans Fredrik Asbjørnsen
Foto under: Øyvind Hjelmen
Se og hør intervju med Tord og Simin:


 

Kommende arrangementer

Opera – operette – romanser – musikal

Økonomisk arrangør: MiSK
Musikk i Sandefjord Kirke inviterer i samarbeid med Sandefjord menighet til kunst- og musikkgudstjeneste siste søndag i hver måned. Her hentes ofte den «store» kirkemusikken hjem til sitt gudstjenestelige utgangspunkt.
En av Schuberts store sangsykluser fremført av en av Norges aller fineste sangere.

Økonomisk arrangør: MiSK
Sandefjord kunst- og kulturkirke har i dag et av landet største og fineste konsertklokkespill med hele 49 klokker. Ved denne konserten spiller klokkenist Arnfinn Nedland.
Lunsjkonsert med Sandefjord Blåsekvartett.Se alle arrangementer >>


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no