Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
– der STORE ØYEBLIKK skapes – Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Konsertserien > Giuseppe Verdis Requiem (MiSKs kirkefestdager 2017)
 

Giuseppe Verdis Requiem (MiSKs kirkefestdager 2017)

Åpningskonsert for MiSKs kirkefestdager 2017. Kirkefestdagenes tema i år er «Bevegelse».

Sted: Hjertnes kulturhus, Sandefjord
Dato: 21.10.2017
Tid: 18:00
Billetter: kr 390,- / barn/ungdom u.18 år kr 150,- + avg. Forhåndssalg (plassbill.) via Hjertnes, tlf 33 41 67 60 og hjertnes.no

MiSKs kirkefestdager 2017 – Bevegelse

Det er en stor glede å ønske velkommen til Hjertnes kulturhus og åpningskonserten for MiSKs kirkefestdager 2017. På programmet står Giuseppe Verdis mektige «Requiem», et musikkhistorisk verk med mye kraft og nerve. Dette blir debuten til Vestfold Oratoriekor, et prosjektkor i MiSK som ble etablert tidligere i år, nettopp med tanke på å kunne fremføre store verk som dette. Som korsangere vil også en gruppe kirkemusikkstudenter fra Norges musikkhøgskole delta, slik at det totalt blir rundt 120 sangere på scenen.

Verket fremføres sammen med Vestfold Symfoniorkester og et stjernelag av sangsolister: Sine Bundgaard, sopran, Ingebjørg Kosmo, mezzosopran, Marius Roth Christensen, tenor, og Magne Fremmerlid, bass.

Dirigent er Svein Rustad.

Sine Bundgaard Ingebjørg
Kosmo
Marius Roth
Christensen
Magne
Fremmerlid

Sine Bundgaard er født i Aarhus og ble uteksaminert fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 1998 og fra Operaakademiet i København i 2001. Hun har sunget på en rekke operascener i Europa, bl.a. Opera National de Paris og Bayerische Staatsoper. Som konsertsanger har hun sunget Brahms Requiem med Orchestre de Champs Elysée og Philippe Herreweghe, innspilt med DR Symfoniorkester. Hun er dessuten en erfaren tolker av tidligmusikk, med bl.a. René Jacobs, Christoff Rousset og Lars Ulrik Mortensen. Sine Bundgaard har mottatt en rekke priser, bl.a. Aksel Schiøtz-prisen i 2004 og Holger Bruusgaards legat i 2016, og i 2013 ble hun slått til Ridder af Dannebrog av dronning Margrethe. Hun har siden 2009 vært medlem av solistensemblet ved Den Kgl. Opera i København, hvor hun i inneværende sesong medvirker i Otello, The Exterminating Angel og Tryllefløyten

Ingebjørg Kosmo har vært ansatt som solist ved Nasjonaloperaen siden 1997. Hennes lange og rike historie i ensemblet inkluderer roller som Octavian i Rosenkavaleren, Komponisten i Ariadne auf Naxos, Idamante i Idomeneo, Donna Elvira i Don Giovanni, Mor Åse/Gamle Solveig i Peer Gynt, Suzuki i Madama Butterfly og mange flere.
Kosmo er en ettertraktet konsertsanger og har vært gjestesolist hos prestisjetunge aktører som festspillene i Salzburg og Berliner Philharmoniker. Hennes lyriske mezzo gir stemme til Anitra i innspillingen av Peer Gynt med Bergen Filharmoniske Orkester. I tillegg bidrar hun på The Turtle av Tveitt med Stavanger Symfoniorkester. I 2013 ga hun ut en CD med barnesanger, Mamma synger – Sanger som går i arv, sammen med tre andre sangerkollegaer, og i 2014 kom en ny soloplate ut.

Marius Roth Christensen har en allsidig karriere. Han ble først kjent som gitarist og vokalist i rockebandet Seigmenn og studerte siden ved Østlandets Musikkonservatorium og Statens Operahøgskole. I 2006 debuterte han ved Nasjonaloperaen i rollen som Tamino i Tryllefløyten – en rolle han også gjorde i høst . Fra 2013 har han vært fast medlem av solistensemblet, og sunget roller som Beppe i Pagliacci, White Minister i Le grand macabre, Styrmannen i Den flyvende hollender, Don Ottavio i Don Giovanni og Zinovij Borisovich Izmajlov i Lady Macbeth fra Mtsensk. I tillegg har han sunget i flere musikaler, blant annet West Side Story, Jesus Christ Superstar, Carousel og Spellemann på taket. I 2012 hadde han sin debut ved Lyric Opera Dublin i rollen som Pinkerton i Madama Butterfly.

«Enestående» og «malmklar» er bare noe av det anmelderne har skrevet om Magne Fremmerlid de siste par årene. I perioden 1997 til 2016 var han fast tilknyttet solistensemblet ved Nasjonaloperaen der han sang et utall roller. Fremmerlids sjangermessige spenn er bredt og inkluderer både tørrfiskoperaen Querini på Røst, jazzoperaen Storkaren under festivalen Fjord Cadenza og tidligere denne måneden i Sildagapet ved Opera Nordfjord. Han er en etterspurt konsert- og oratoriesanger og har vært solist en rekke ganger med Oslo-Filharmonien, Bergen Filharmoniske Orkester og Stavanger Symfoniorkester. Fremmerlid er også engasjert av MiSK i en deltidsstilling og har vært involvert i innstuderingen av Verdis requiem med Vestfold Oratoriekor sammen med Svein Rustad.

MiSKs kunstneriske leder Svein Rustad er utdannet ved Norges musikkhøgskole, kirkemusikk (1982) og diplom i korledelse (1984). Han var domkantor i Oslo domkirke (82–84), Tønsberg domkirke (86–90) og Nidaros domkirke (90–98). Han har hatt sitt virke som kantor i Sandefjord kirke fra 1998. Han har arbeidet mange år som pedagog og har siden 1998 hatt fast undervisningsstilling ved Norges musikkhøgskole. Rustad har bred erfaring som orkesterdirigent og har jevnlig framført de store klassiske oratorieverker i samarbeid med bl.a. Trondheim Symfoni-orkester, Norsk barokkorkester, Barokkanerne og Vestfold Symfoniorkester. Han er også en ettertraktet akkompagnatør og kammermusiker.


Kommende arrangementer

Nok en gang har MiSK gleden av å presentere det kjente kammerorkesteret Ensemble Allegria og deres konsertserie NÅ. Denne gang med cellisten Frida Fredrikke Waaler Wærvågen fra Horten som solist. 

Økonomisk arrangør: MiSK

NB! Forbehold om avlysning/utsettelse på grunn av smittevernreglene ifm koronapandemien.
Følg med her for eventuelle endringer!
Sakral kammerjazz med Solveig Slettahjell og Tord Gustavsen.
Økonomisk arrangør: MiSK

NB! Forbehold om avlysning/utsettelse på grunn av smittevernreglene ifm koronapandemien.
Følg med her for eventuelle endringer!

Opera – operette – romanser – musikal
Birgitte Christensen og Magne Fremmerlid

Økonomisk arrangør: MiSK

NB! Forbehold om avlysning/utsettelse på grunn av smittevernreglene ifm koronapandemien.
Følg med her for eventuelle endringer!
Åpning av festivalen Fjord Classics 2021
Økonomisk arrangør: Ekstern
Bare vakker musikk.
Økonomisk arrangør: EksternSe alle arrangementer >>


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no