Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
– der STORE ØYEBLIKK skapes – Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Konsertserien > Cæciliaforeningen synger a cappella (MiSKs kirkefestdager 2017)
 

Cæciliaforeningen synger a cappella (MiSKs kirkefestdager 2017)

Tysk og norsk kormusikk fra Leipzigskolen

Sted: Sandefjord kunst- og kulturkirke
Dato: 25.10.2017
Tid: 20:00
Billetter: kr 250,- + avg. Forhåndssalg via Hjertnes, tlf 33 41 67 60 og hjertnes.no

Norges eldste oratoriekor, Cæciliaforeningen, synger kormusikk fra den romantiske perioden. Av kjente tyske komponister som Mendelssohn, Bruckner, Bruch og Reger fremføres noen forholdsvis ukjente blant deres beste korverk. Ved siden av Grieg er Norge representert med kirkemusikk av høy klasse, komponert av Catharinus Elling og Johannes Haarklou, to ledende nasjonalromantikere. Noen av stykkene har ikke vært framført siden 1800-tallet, og koret fant dem som håndskrevne manuskripter på Nasjonalbiblioteket. En ting har nesten alle av kveldens komponister til felles, de har enten studert i, eller på en annen måte tilknytning til, den tyske musikkmetropolen Leipzig.

Cæciliaforeningen er et blandet kor som holder til på Frogner i Oslo. Koret ble startet i 1879 og er Norges eldste oratoriekor. Selv om de hovedsakelig fremfører større klassiske verk med orkester og solister, er også a cappella en del av repertoaret deres.

Julia Gusek er sopransolist, og Stefan Ibsen Zlatanos og Svein Rustad medvirker på klaver.

Steffen Kammler er korets dirigent.

Julia Gusek, lyrisk sopran med koloratur, er født og oppvokst i Tyskland, men eventyrlyst og interesse for land og språk førte henne til Norge hvor hun fullførte sin mastergrad ved Barratt Due musikkinstitutt under prof. Torgun Birkeland.

Julia er en allsidig sanger som føler seg hjemme i de fleste sjangre og stilarter. Hun har vært solist på scener som Den Norske Opera og Ballett, Universitetets Aula, Drammens Teater, Nordlyskatedralen Alta, Geilo Kulturkyrkje, Kongsberg Musikkteater og Folketeateret i Oslo, samt på Fartein Valen Festivalen og Oslo Operafestival.

Hun har sunget hovedrollen som Susanna i «Figaros Bryllup», Komtesse Stasi i «Czardasfyrstinnen» og Mademoiselle Silberklang i «Teaterdirektøren», og har også vært sopransolist i verk som Beethovens «Ode an die Freude», Mozarts «Requiem» og Brahms’ «Ein Deutsches Requiem» sammen med Sølvguttene. Dessuten er hun aktiv i flere ulike, faste kammermusikkensembler, der hun er spesielt opptatt av samspillet mellom poesi, musikk, klang og stemninger.

Julia Gusek har deltatt på mesterklasser og kurs med lærere som KS Karan Armstrong, Elizabeth Norberg-Schulz, Randi Stene, Susanna Eken, Mona Julsrud, Barbara Bonney.

I dagens konsert er hun solist med Cæciliaforeingen i hymnen «Hör mein Bitten» av Mendelssohn.

Stefan Ibsen Zlatanos
Stefan Zlatanos er Cæciliaforeningens faste repetitør, og koret har hatt stor glede av hans kunnskap, inspirasjon og assistanse.

Stefan er utdannet pianist og kordirigent og har studert ved Norges musikkhøgskole (NMH) 2009 og ved «Hanns Eisler Hochschule für Musik Berlin». Han har også tatt etterutdanning i kordireksjon ved NMH.

Stefan jobber fast som akkompagnatør ved NMH, Oslo By Steinerskole, Høyskolen i Staffeldtsgate og Universitetet i Agder (UiA). Han har også lang erfaring med å undervise i musikkteori for amatørmusikere.

Stefan har bred erfaring med korledelse, og han har dirigert flere verker for kor og orkester. Høsten 2014 var han dirigent for uroppføringen av «Kunsthall Oslo» sin konseptopera-opptreden i Oslo rådhus, en 
oppføring som ble nevnt i New York Times. Under Oslo Operafestival var han musikalsk ansvarlig for oppsetningen av «I pagliacci».

Stefan driver også et prosjektbasert vokalensemble, Oslo madrigalensemble, som opptrer på offentlige konserter og i lukkede sammenhenger. Stefan spiller fast i inn- og utland med Alexander Rybak, og arbeider jevnlig med flere av Norges fremste operasangere, bl.a. på legendariske Underwater Pub. Han er en meget ettertraktet freelance-pianist, og spiller alt fra klassisk, jazz og pop til samtidsmusikk og folkemusikk. Han komponerer, arrangerer og synger.

I 2016 ga Stefan ut sin første soloplate.

Steffen Kammler er utdannet i kor- og orkesterdireksjon ved Musikkhøyskolene i Weimar og Leipzig, har arbeidet med flere konsert- og kammerkor siden 1988. Han har tidligere vært ansatt ved Opernhaus Halle og ved Hamburgische Staatsoper, og i perioden 2001 til 2009 har han innehatt stillingen som kormester i Den Norske Opera og Ballett. Steffen overtok stillingen som Cæciliaforeningens dirigent og kunstneriske leder våren 2008 etter Arnulv Hegstad. Steffens er en engasjert, ambisiøs og meget inspirerende dirigent som vi i Cæciliaforeningen er svært fornøyde med å ha fått med på laget.

Kommende arrangementer

Nok en gang har MiSK gleden av å presentere det kjente kammerorkesteret Ensemble Allegria og deres konsertserie NÅ. Denne gang med cellisten Frida Fredrikke Waaler Wærvågen fra Horten som solist. 

Økonomisk arrangør: MiSK

NB! Forbehold om avlysning/utsettelse på grunn av smittevernreglene ifm koronapandemien.
Følg med her for eventuelle endringer!
Sakral kammerjazz med Solveig Slettahjell og Tord Gustavsen.
Økonomisk arrangør: MiSK

NB! Forbehold om avlysning/utsettelse på grunn av smittevernreglene ifm koronapandemien.
Følg med her for eventuelle endringer!

Opera – operette – romanser – musikal
Birgitte Christensen og Magne Fremmerlid

Økonomisk arrangør: MiSK

NB! Forbehold om avlysning/utsettelse på grunn av smittevernreglene ifm koronapandemien.
Følg med her for eventuelle endringer!
Åpning av festivalen Fjord Classics 2021
Økonomisk arrangør: Ekstern
Bare vakker musikk.
Økonomisk arrangør: EksternSe alle arrangementer >>


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no