Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
– der STORE ØYEBLIKK skapes – Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Konsertserien > SKRUK – Medan vi ventar på jul ...
 

SKRUK – Medan vi ventar på jul ...

SKRUK inviterar til konsert mellom anna med sitt a cappella-materiale frå plata «Stille natt». 

Sted: Sandefjord kunst- og kulturkirke
Dato: 02.12.2017
Tid: 15:00
Billetter: kr 300,- student kr 100,-, familie kr 700,- (+ avg.) selges via  Ticketmaster og v/inng.
Barn u. 12 år gratis. Ingen rabatt for ledsager.

SKRUK inviterar nok ein gong til ei helg i høgtidens tegn, og denne gongen med sitt a cappella-materiale frå plata «Stille natt». Då den kom ut i 1991 solgte den til platina, og ifølge pressa satte den ein ny standard for juleplater i Noreg. Den inneheld mange av våre mest kjente og kjære julesongar, blant anna Erik Hillestads nye oversetting av Glade jul; Stille natt. SKRUK ønsker deg hjarteleg velkomen til å tilbringe nokre timar i fellesskap medan vi ventar på jul.

Dørene åpner kl.14:30. Varighet 90 min. inkl.pause.


SKRUK er eit kor basert på Sunnmøre som i over 40 år har vorte dirigert av Per Oddvar Hildre.

SKRUK har sidan starten i 1973 gjeve ut nærmare 30 album. Flesteparten er utgjevne på Kirkelig Kulturverksted. Koret sine rundt 50 songarar er spreidde over heile landet og møtest for øving og konsertar i løpet av året.

SKRUK har gjennomført mange spanande samarbeid med andre musikarar. I 1978 gav koret ut plata Av moll er du komen – til dur skal du bli der dei bearbeidde norske religiøse folketonar i samarbeid med Henning Sommerro og gruppa Vårsøg. Vidare kom plata Kvite som negrar ut i samarbeid med Ytre Suløens Jazzensemble ut i 1981.

Koret har også gjeve ut platene Smykker fra bedehuset (1979) og Klenodier (1985) der gamle bedehussongar vart arrangerte for SKRUK av etablerte komponistar som Knut Nystedt, Trond Kverno, Per Inge Almås og Harald Herresthal. Koret heldt òg konsertar med stoff frå desse platene.

I 1990 kom cd-en Slipp mine fløyter fri ut i samarbeid med den Ecuadorianske gruppa Altiplano. Plata bar preg av både norsk og sør-amerikansk musikk. I eit samarbeid med komponistane Siyavoush Kerimi og Galib Mamedov frå Azerbaijdsjan, og med tekstar av Erik Hillestad, kom Landet vi kommer fra med aserbadsjansk musikk i 1997.

SKRUK har i seinare tid hatt mange lignande prosjekt på tvers av sjangrar og kulturar med dirigent Per Oddvar Hildre og Erik Hillestad frå KKV som initiativtakarar: I 2003 spelte dei inn Krybberom med artisten Rim Banna frå Nasaret. Plata består av ei samling tolkninger av sanger om hyrder, engler, Betlehem og flukten til Egypt: 14 norske og internasjonale julesanger. Arrangør og pianist er Tord Gustavsen. I 2008 spelte SKRUK og Katia Cardenal frå Nicaragua inn Messe for Kari og Ola. Eit spennande møte mellom Norge og Nicaragua og gammel messetradisjon med ein fristilt måte å betrakte kirkens budskap på.

I 2010 spelte SKRUK inn I vinens speil med den iranske songaren Mahsa Vahdat. Plata består av sufidikt av Rumi og Hafez gjendiktet av Mahsa Vahdat og Erik Hillestad, fremført av SKRUK og Mahsa i arrangementer av Tord Gustavsen.» … et usedvanlig vakkert og kraftfullt møte mellom persisk tradisjonell sang og norsk kirkemusikk og jazz. Den er egnet til meditasjon og fordypelse i hvordan menneskehjertet er det samme til alle tider og i alle kulturer.»

I 2013 reiste SKRUK til Sørøst-Tyrkia for å besøke dei mer enn 1600 år gamle klostrene Mor Gabriel og Mor Augin. Her spelte dei inn plata Sangen fra Katakombene saman med munkar frå klostra. Med musikk arrangert av Siyavush Karimi og Henning Sommero og tekst av Erik Hillestad består plata av ein kollasj av autentiske innslag fra den syriakiske liturgien og narrative sanger på norsk. Songane gjengir dels metaforikk og trusuttrykk fra urkirka, dels fortel dei om marginaliseringen og ekskluderingen den syriskortodokse kirka i vår tid er utsatt for.


Per Oddvar Hildre (født 23. april 1950) er en norsk sangkordirigent og korpedagog. I kormiljøet går han under kallenavnet «Prots».

Hildre har grunnlagt korene SKRUK og Det Norske Kammerkor. Han er fortsatt dirigent for SKRUK, og var dirigent for Det Norske Kammerkor fra det oppstod i studentmiljøet ved Volda Lærarhøgskule på slutten av 70-tallet og holdt et meget høyt aktivitetsnivå, helt til de avsluttet sitt virke i 1992. Med disse korene har han utgitt 27 musikkalbum, De fleste er utgitt av Kirkelig Kulturverksted. Han har også virket som musikkprodusent for blant andre Kirkelig Kulturverksted og Norsk Film.

Han har siden 1980 drevet som frilanser korinstruktør med workshops og seminarer over hele Norden.
 
Han har hatt oppdrag som redaktør og programleder i NRK P2 der han ledet et magasinprogrammet «Tatt på koret» fra 1986 til 1992 og ukesprogrammet «trallalaprots» i TV 2 sin startfase.

Hildre har også medvirket i flere musikkprosjekter i utlandet, som for eksempel The International Music Festival of Baku i Aserbajdsjan. Siden 1994 har han også vært engasjert i et tur-konsept for reise- og musikkinteresserte (Kulturmix).

I 2006 ble boken Prots – trollmann med kor utgitt på Enter forlag. Den er et biografisk portrett, ført i pennen av Stig Nilsson.

Arr. Ekstern

Kommende arrangementer

Nok en gang har MiSK gleden av å presentere det kjente kammerorkesteret Ensemble Allegria og deres konsertserie NÅ. Denne gang med cellisten Frida Fredrikke Waaler Wærvågen fra Horten som solist. 

Økonomisk arrangør: MiSK

NB! Forbehold om avlysning/utsettelse på grunn av smittevernreglene ifm koronapandemien.
Følg med her for eventuelle endringer!
Sakral kammerjazz med Solveig Slettahjell og Tord Gustavsen.
Økonomisk arrangør: MiSK

NB! Forbehold om avlysning/utsettelse på grunn av smittevernreglene ifm koronapandemien.
Følg med her for eventuelle endringer!

Opera – operette – romanser – musikal
Birgitte Christensen og Magne Fremmerlid

Økonomisk arrangør: MiSK

NB! Forbehold om avlysning/utsettelse på grunn av smittevernreglene ifm koronapandemien.
Følg med her for eventuelle endringer!
Åpning av festivalen Fjord Classics 2021
Økonomisk arrangør: Ekstern
Bare vakker musikk.
Økonomisk arrangør: EksternSe alle arrangementer >>


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no