Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
– der STORE ØYEBLIKK skapes – Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Konsertserien > Operacafé (MiSK-helg)
 

Operacafé (MiSK-helg)

Opera – operette – romanser – musikal

Sted: Foajescenen, Hjertnes kulturhus
Dato: 23.09.2017
Tid: 13:00
Billetter: Kr 100,- + avg. Forhåndssalg via Hjertnes, tlf 33 41 67 60 og hjertnes.no

Musikk i Sandefjord Kirke (MiSK) inviterer til ny serie av festlige operacaféer i Hjertnesfoajéen under de månedlige «MiSK-helgene». Et stort og trofast publikum får her stifte bekjentskap med fremragende sangere i en hyggelig atmosfære.

Denne lørdagen får vi gleden av å oppleve operasangerne Stina Steingrim Levvel, sopran, og Lydia Bryngelsson, mezzosopran, akkompagnert av Svein Rustad på klaver.

Velkommen til konsert der opera møter cabaret. Her vil du møte morsomme, skumle, triste og forelskede skikkelser ispedd en god dose humor og glimt i øyet! Vel møtt!

Salg av kaffe/te og kaker.

Arrangør: MiSKStina Steingrim Levvel, sopran, er født og oppvokst i Fredrikstad og startet sin musikkutdannelse ved Musikkonservatoriet i Kristiansand. Etter avsluttet mastergrad ved Norges Musikkhøgskole i 2009 gikk turen til Tyskland og Hochschule für Musik und Theater «Felix Mendelssohn Bartholdy» i Leipzig. I løpet av årene i Tyskland tolket Stina roller som Andre heks i Dido og Aeneas av Purcell, Andre dame i Tryllefløyten av Mozart, Lady Billows i Albert Herring av Britten og Rosalinde i Flaggermusen av J. Strauss. Sommeren 2014 gjorde hun rollen som Wellgunde her hjemme i Norge i Lidalnorths produsjon av Wagners Rhingullet. Under Oslo Operafestival i 2015 sang hun Nedda i Leoncavallos I Pagliacci.

Stina har vært solist i flere oratorier og har god kompetanse innenfor liedsjangeren. Hun fikk til og med mulighet til å holde konsert i samme rom som Edvard Grieg fremførte sine stykker for Peters Verlag i Leipzig. I fjor sommer sang Stina rollen som Lisa i Tjaikovskjis opera Spardame utenfor München i Tyskland,  og tidligere i år sto Første Dame i Mozarts Tryllefløyten i Opera Østfolds produksjon for tur.

I oktober synger hun rollen som Verily i Louis Manders nyskrevne opera The life to come etter en novelle av E. M. Forster med libretto skrevet av Stephen Fry.Lydia Bryngelsson (tidligere Moellenhoff) – mezzosopran
Lydia Bryngelsson er født i USA og vokst opp i Tyskland. Hun studerte sang ved Musikkhøyskolen i Leipzig og på Universitet i Stavanger med Elizabeth Norberg-Schulz. Hun ble oppdaget av Anne Gjevang under en sangkonkurranse for tidlig musikk i Østerrike i 2010 og ble deretter ansatt som solistpraktikant ved Den Norske Opera i sesongen 2011/2012. Der sang hun «Andre Dame» i Mozarts «Tryllefløyten» og rollene «Fortuna» og «Minerva» i «Ulysses vender hjem» av Claudio Monteverdi. Ragnhild Veire fra NRK skrev: «Også guden Fortuna/Minerva fikk en herlig snerten og sprudlende fremtoning i gjestesolisten Lydia Moellenhoff – en ung stjerne på vei oppover!»

Siden det har hun sunget to urpremierer: «Sigrid Vaalen» i Kjell Habbestads opera «Nenia» under Oslo Operafestival og Ultima Festivalen, og senere rollen som «Virginia Wolff» i Peter Adelholds nyskrevne opera «Orlando» ved Staatstheater Braunschweig i Tyskland.

I 2016 sang hun «Maddelena» i «Rigoletto» av Giuseppe Verdi under Oslo Operafestivalen, i 2017 «Tredje Dame» i Opera Østfolds oppsetning av Tryllefløyten.

Som konsertsolist har Lydia blant annet sunget «Petite Messe Solennelle» av G. Rossini og «Messe i D-dur» av Antonin Dvorak. Takket være den store Bach-tradisjonen i Leipzig, der Bach var kantor i mange år har Lydia sunget mye av J.S. Bachs musikk. Hun har vært altsolist i Juleoratoriet (kantater I-VI), Matthäuspasjonen, Johannespasjonen og flere av hans kantater.

 

Kommende arrangementer

Nok en gang har MiSK gleden av å presentere det kjente kammerorkesteret Ensemble Allegria og deres konsertserie NÅ. Denne gang med cellisten Frida Fredrikke Waaler Wærvågen fra Horten som solist. 

Økonomisk arrangør: MiSK

NB! Forbehold om avlysning/utsettelse på grunn av smittevernreglene ifm koronapandemien.
Følg med her for eventuelle endringer!
Sakral kammerjazz med Solveig Slettahjell og Tord Gustavsen.
Økonomisk arrangør: MiSK

NB! Forbehold om avlysning/utsettelse på grunn av smittevernreglene ifm koronapandemien.
Følg med her for eventuelle endringer!

Opera – operette – romanser – musikal
Birgitte Christensen og Magne Fremmerlid

Økonomisk arrangør: MiSK

NB! Forbehold om avlysning/utsettelse på grunn av smittevernreglene ifm koronapandemien.
Følg med her for eventuelle endringer!
Åpning av festivalen Fjord Classics 2021
Økonomisk arrangør: Ekstern
Bare vakker musikk.
Økonomisk arrangør: EksternSe alle arrangementer >>


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no