Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
– der STORE ØYEBLIKK skapes – Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Konsertserien > Operacafé (MiSK-helg)
 

Operacafé (MiSK-helg)

Opera – operette – romanser – musikal

Sted: Foajescenen, Hjertnes kulturhus
Dato: 27.05.2017
Tid: 13:00
Billetter: kr 100
Forhåndssalg via billettluka på Hjertnes, tlf 33 41 67 60, og hjertnes.no

Musikk i Sandefjord Kirke (MiSK) inviterer til en serie av festlige operacaféer i Hjertnesfoajéen under de månedlige «MiSK-helgene». Et stort og trofast publikum får her stifte bekjentskap med fremragende sangere i en hyggelig atmosfære.

Ved denne operacaféen har MiSK gleden av å presentere sopranen Ingegjerd Bagøien Moe og barytonen Trond Halstein Moe, mangeårig solist ved Den Norske Opera. Svein Rustad akkompagnerer.

Som vanlig er det salg av kaffe/te og kaker.

Velkommen!


Arrangør: MiSK


Ingegjerd Bagøien Moe Trond Halstein Moe

Ingegjerd Bagøien Moe har sin utdannelse fra Statens Operahøgskole og Barratt Due musikkinstitutt.
Hun har gjort roller og konserter i både inn- og utland. Hun har blant annet gjort hovedrollen i Suor Angelica av Puccini i Spania og hatt solokonserter både i Tsjekkia, Russland, Spania og Marokko. I 2013 kom hun til semifinalen i Jacinto Guerrero internasjonale sangkonkurranse i Madrid. Hun har også hatt flere solokonserter på Den Norske Opera og Ballett, hatt konsert i Liechtenstein Palace i Praha, sunget rollen som Moren i «Piken med svovelstikkene» av August Enna, rollen som Suor Angelica i Gamle Aker kirke og Mimi i «La Boheme» under Oslo Operafestival.

Ingegjerd har vært solist med Romerike Symfoniorkester ved flere anledninger, vært solist med Prague Summer Nights Festival Orchestra på The Estates Theatre i Praha, sunget på radiooverført gudstjeneste på NRK Radio, hatt solokonsert ved Ringsakeroperaen og Opera Trøndelag, og solokonsert under både Oslo Griegfestival, Oslo Operafestival, Sørumfestivalen, Olavsfestdagene, Inderøy Festival, Oslo Sacred Music Festival og Kirsten Flagstad Festival. Hun har også sunget tittelrollen i «La finta giardiniera» av Mozart på scene 2 på Den Norske Opera og Ballett, vært solist med Oslo Symfoniorkester og sunget sopransoloen i Requiem av Fauré og i Stabat Mater av Pergolesi.

På Statens Operahøgskole har hun sunget følgende roller:  Blanche i «Karmelittsøstrene» av Francis Poulenc, tittelrollen i «Madama Butterfly» av Puccini,  Mimi i «La Boheme» av Puccini, tittelrollen i «Suor Angelica» og Sicle i L’Ormindo av Francesco Cavalli.

I juni 2016 sang hun den kvinnelige hovedrollen i forestillingen «Opera i kirken» under Vestfoldfestspillene, og i oktober sang hun rollen som Nedda i forestillingen «Sjalusi» under Tromsø Operafestival. I november 2016 sang hun rollen som Cio-Cio-San i atten forestillinger i en versjon av Madama Butterfly for barn på Den Norske Opera og Ballett.


Trond Halstein Moe fikk mye oppmerksomhet da han vant den prestisjefylte Belvederekonkurransen I Wien i 1987, og etablerte seg som en av Norges ledende opera- og konsertsangere. Han ble ansatt som fast solist på Den Norske Opera i 1988 og har gjort over 75 roller bl.a. Scarpia i ”Tosca”, Telramund i ”Lohengrin”, tittelrollen i ”Don Giovanni”, Wotan i ”Das Rheingoldt”, tittelrollen i ”Der Fliegende Hollender” Renato i ”Un Ballo In Mashera”, Posa i ”Don Carlos”, Gérard i Andrea Chenier, Lescaut i "Manon Lescaut", Escamillo i ”Carmen”, tittelrollen i ”Rigoletto”,   Grev Luna i ”Il Trovatore”, Figaro i ”Il Barbiere Di Siviglia” osv. Han har også sunget ledende roller i verdenspremierer i operaer av norske komponister slik som Nagel i "Mysterier" av Johan Kvandal og tittelrollen i Edvard Grieg/Ragnar Söderlinds opera "Olav Tryggvason", som også ble produsert av NRK TV.

Trond Halstein Moe har et stort konsertrepertoar og har sunget konserter og forestillinger i Irland, Østerrike, Tyskland, Frankrike, Spania, Ungarn, Latvia, Sverige, Danmark, Finland, Tsjekkia, Skottland, Island, Russland, Kina, Serbia, Sør Afrika og USA.

Hans mange opptredener inkluderer: Scarpia  i "Tosca" på statsoperaen i Stuttgart, Telramund i "Lohengrin" med dirigenten Stefan Soltesz ved operaen i Essen, hovedrollen i "Circus Terra" ved statsoperaen i Praha, Banquo i "Macbeth" av Bibalo i operaen i Wiesbaden, Der Musiklehrer i "Ariadne Auf Naxos" i Santiago di Compostella, Wotan i "Das Rheingoldt"  ved Auditorio nacional de musica i Madrid, barytonrollen i "El Nino" av John Adams ved operaen i Malmø, Germont i "La Traviata"  på statsoperaen i Hanover, Der Hollender "Der Fliegende Hollender" ved teatro Maestranza i Sevilla, tittelrollen Peer Gynt, i en halvscenisk versjon som ble spilt i St. Petersburg, Minneapolis, Madrid, Stockholm og ved Grand Theatre i Shanghai. Pizarro i "Fidelio" i en produksjon på Robben Island i Sør Afrika i anledning feiringen av 10-årsjubileet for oppløsningen av apartheid.

Trond Halstein har nylig vært på turne med Sønderborg symfoniorkester i rollen som hr. Oluf i "Elverskrud" av N.W.Gade på turne i Jylland og Nord-Tyskland og har sammen med sin datter Ingegjerd turnert i Sør-Spania.

Av kommende oppgaver kan nevnes rollen som Germont i "La Traviata" med Den Jyske Opera i Århus.

Trond Halstein har sunget regelmessig i Sandefjord under diverse festivaler ledet av Dag Nilssen. Han har også laget forestillinger for Vestfoldfestspillene og vært solist i Sandefjord kirke i regi av MiSK.

Trond Halstein har et stort repertoar innen kirkemusikk og har sunget over 40 kirkemusikalske verk.

I 2000 ble han kåret som "Årets sanger på Den Norske Opera" av Operaklubben Arie og utnevnt til æresmedlem samme sted i 2012. I oktober 2009, mottok han Den Norske Operas venners hederspris.

Kommende arrangementer

Sakral kammerjazz med Solveig Slettahjell og Tord Gustavsen.
Økonomisk arrangør: MiSK

NB! Forbehold om avlysning/utsettelse på grunn av smittevernreglene ifm koronapandemien.
Følg med her for eventuelle endringer!

Opera – operette – romanser – musikal
Birgitte Christensen og Magne Fremmerlid

Økonomisk arrangør: MiSK

NB! Forbehold om avlysning/utsettelse på grunn av smittevernreglene ifm koronapandemien.
Følg med her for eventuelle endringer!
Åpning av festivalen Fjord Classics 2021
Økonomisk arrangør: Ekstern
Bare vakker musikk.
Økonomisk arrangør: Ekstern
Fjord Festival Strings spiller på The Note café og musikkbar.
Økonomisk arrangør: EksternSe alle arrangementer >>


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no