Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
– der STORE ØYEBLIKK skapes – Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Konsertserien > Frank Martin: Messe for dobbeltkor a cappella
 

Frank Martin: Messe for dobbeltkor a cappella

Sandefjord kammerkor fremfører et av musikkhistoriens vakreste korverker.

Sted: Sandefjord kunst- og kulturkirke
Dato: 07.05.2017
Tid: 21:00
Billetter: kr 100,-
Forhåndssalg via billettluka på Hjertnes, tlf 33 41 67 60, og hjertnes.no

Sandefjord kammerkor under ledelse av Svein Rustad inviterer til en stemningsmettet konsert på sen kveldstid med et av musikkhistoriens vakreste korverker. Den sveitsiske komponisten Frank Martins «Messe for dobbeltkor a cappella» skrevet i årene 1922–1926 regnes som et høydepunkt i den klassiske korlitteraturen.

Det er første gang Sandefjord kammerkor fremfører verket, og det settes sammen med lesninger fra Sigrid Undsets «Kristin Lavransdatter» ved Marte Strømmen.

Dirigent er Svein Rustad.

Arrangør: MiSK

...

Frank Martin (1890–1974) ble født i Geneve i Sveits og vokste opp i en calvinistisk familie. Før han begynte på skolen, spilte han piano og improviserte. Allerede som niåring komponerte han sanger, uten å ha fått noen musikalsk opplæring. Han hørte Matteuspasjonen av J. S. Bach da han var 12 år gammel, og det gjorde så sterkt inntrykk på ham at Bach forble hans sanne mester. Etter foreldrenes ønske studerte Martin matematikk og fysikk, men gav seg etter to år. Han fikk privatundervisning i piano hos Joseph Lauber, som også var komponist, organist og orkesterleder, så helt selvlært var han ikke. Men Martin gikk aldri på noe musikkonservatorium.

Frank Martins «Messe for dobbeltkor a cappella» er er regnet som et av det forrige århundrets viktigste verker for kor. Messen er fargerik, kompleks og intens, og det er nesten ikke til å tro at han skrev den uten en tanke på hvor og når den skulle bli fremført. Han komponerte mesteparten av verket i 1922–1924, og sist Agnus Dei i 1926, «helt fritt, gratis, uinteressert», som han selv skrev, men kjente ingen kordirigent som kunne være interessert i verket. Messen var en sak mellom ham og Gud, et uttrykk for hans spiritualitet, som han følte måtte forbli privat. Heldigvis ble han til slutt overtalt til å la messen bli fremført, og den fikk sin premiere med Bugenhagen Kantorei, Hamburg, i november 1963, over 40 år etterpå!

Kommende arrangementer

Nok en gang har MiSK gleden av å presentere det kjente kammerorkesteret Ensemble Allegria og deres konsertserie NÅ. Denne gang med cellisten Frida Fredrikke Waaler Wærvågen fra Horten som solist. 

Økonomisk arrangør: MiSK

NB! Forbehold om avlysning/utsettelse på grunn av smittevernreglene ifm koronapandemien.
Følg med her for eventuelle endringer!
Sakral kammerjazz med Solveig Slettahjell og Tord Gustavsen.
Økonomisk arrangør: MiSK

NB! Forbehold om avlysning/utsettelse på grunn av smittevernreglene ifm koronapandemien.
Følg med her for eventuelle endringer!

Opera – operette – romanser – musikal
Birgitte Christensen og Magne Fremmerlid

Økonomisk arrangør: MiSK

NB! Forbehold om avlysning/utsettelse på grunn av smittevernreglene ifm koronapandemien.
Følg med her for eventuelle endringer!
Åpning av festivalen Fjord Classics 2021
Økonomisk arrangør: Ekstern
Bare vakker musikk.
Økonomisk arrangør: EksternSe alle arrangementer >>


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no