Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
– der STORE ØYEBLIKK skapes – Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Konsertserien > Johann Sebastian Bach – Mesternes mester (MiSKs kirkefestdager 2018)
 

Johann Sebastian Bach – Mesternes mester (MiSKs kirkefestdager 2018)

Festkonsert med musikk av J.S. Bach.

Sted: Sandefjord kunst- og kulturkirke
Dato: 28.10.2018
Tid: 19:00
Billetter: kr 300 + avg. Forhåndssalg via Hjertnes kulturhus/hjertnes.no

Johann Sebastian Bach vil for all fremtid være en kilde til musikalsk utfoldelse. Ved denne festkonserten står noe av hans flotteste musikk på programmet, musikk «Gud til ære, mennesker til gavn», som han selv uttrykte det.

Vår fremragende norske sopran Ditte Marie Bræin er hentet inn for anledningen sammen med Sandefjord kammerkor og musikere fra orkesteret Barokkanerne.

Dirigent er Svein Rustad.


Ditte Marie Bræin
Ditte Marie Bræin har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole, hvor hun studerte under veiledning av Mona Julsrud, Svein Bjørkøy og Randi Stene. Hun har gjort seg bemerket som en av de mer allsidige og interessante unge sangerne i Norge, og er ettertraktet både som ensemblesanger og solist. Ditte har opparbeidet seg bred erfaring innen barokk-, wienerklassisk og samtidsmusikk. Hun har ved flere anledninger sunget i både inn- og utland med det norske samtidsensemblet asamisimasa, med tidligmusikkensemblet Barokkanerne, og med DR Vokalensemblet under ledelse av Marcus Creed. I 2013 var Ditte tilknyttet kulturutvekslingsorganisasjonen Transposition og var med i en oppsetning av Händels Messias ved operahuset i Ho Chi Minh-byen i Vietnam. Hun medvirker på en rekke CD-innspillinger, blant andre med Det Norske Solistkor under ledelse av Grete Pedersen, hvor hun siden høsten 2012 har vært fast sanger. Ditte ble tildelt stipend fra Sine Butenschøns Fond 2017.

Barokkanerne
I januar 2018 slo Barokkanerne og Norsk Barokkorkester seg sammen for å danne Barokkanerne (Norwegian Baroque Ensemble). Begge ensemblene ble grunnlagt på slutten av 1980-tallet som de aller første selvstendige profesjonelle barokkorkestrene på originalinstrumenter i Skandinavia. Siden har de vært grunnpilarene i oppbyggingen av det norske tidligmusikkmiljøet med konsertserier i Oslo, turneer i inn- og utland, utallige festivalopptredener, CD-utgivelser og et kontinuerlig arbeid for kompetansehevingen innenfor tidligmusikk blant unge, studenter, amatører og profesjonelle.
  
Barokkanerne
 
Sammen med Det Norske Kammerorkester, Oslo Quartet Series og Dextra Musica er Barokkanerne en partner i konsertserien Klassisk tirsdag i Oslo. Ensemblet samarbeider med ulike fremragende utøvere som kunstneriske ledere og solister, og 2019 har vi gleden av å presentere mange nye bekjentskaper for det norske publikummet, som fiolinistene Veronika Skuplik, Riccardo Minasi og Enrico Gatti. Med jevne mellomrom samarbeider Barokkanerne ut over sjangergrensene, og årets spennende samarbeidspartner er den suksessrike poptrioen No. 4 som skal boltre seg med ensemblet i årets julekonserter på Sentralen i Oslo tirsdag 11. desember og i Bærum Kulturhus dagen etter. 

På kveldens konsert består Barokkanerne av:

Fiolin Walter Reiter & Cecilia Wåhlberg
Bratsj Verona Rapp & Edda Stix
Cello Gunnar Hauge
Violone Einar Schøyen
Fløyte Torun Torbo


Sandefjord kammerkor
Sandefjord kammerkor ble stiftet i 1999 og feirer 20-årsjubileum neste år. Koret er en sentral aktør i MiSKs konsertserie og deltar aktivt i kirkens gudstjenesteliv med 2–3 musikkgudstjenester i semesteret. Koret har et bredt repertoar av a cappella-musikk og verker for solister, kor og orkester inkl. store deler av kjernestoffet fra den kirkelige korlitteratur. De holder gjerne konserter med variert innhold, og en viktig oppgave er også å hente fram sentral musikk som ellers sjelden framføres.

De gode musikkopplevelser skapes i skjæringspunktet mellom utfordrende og berikende oppgaver og medlemmenes bakgrunn og kompetanse. Koret har en utenlandsturne annethvert år og har hittil besøkt Tyskland, Frankrike ( 2 ganger), England, Litauen, Belgia, Italia og Østerrike. I juni 2018 gikk turen til Tyskland (Schleswig-Holstein) og Danmark. Koret satser på et godt sosialt fellesskap. Kantor Svein Rustad er korets dirigent.

Koret har jevnlig inntak av nye medlemmer. For tiden er det ledig plass for to sopraner. Ta kontakt med Svein Rustad for nærmere informasjon.


Kommende arrangementer

Nok en gang har MiSK gleden av å presentere det kjente kammerorkesteret Ensemble Allegria og deres konsertserie NÅ. Denne gang med cellisten Frida Fredrikke Waaler Wærvågen fra Horten som solist. 

Økonomisk arrangør: MiSK

NB! Forbehold om avlysning/utsettelse på grunn av smittevernreglene ifm koronapandemien.
Følg med her for eventuelle endringer!
Sakral kammerjazz med Solveig Slettahjell og Tord Gustavsen.
Økonomisk arrangør: MiSK

NB! Forbehold om avlysning/utsettelse på grunn av smittevernreglene ifm koronapandemien.
Følg med her for eventuelle endringer!

Opera – operette – romanser – musikal
Birgitte Christensen og Magne Fremmerlid

Økonomisk arrangør: MiSK

NB! Forbehold om avlysning/utsettelse på grunn av smittevernreglene ifm koronapandemien.
Følg med her for eventuelle endringer!
Åpning av festivalen Fjord Classics 2021
Økonomisk arrangør: Ekstern
Bare vakker musikk.
Økonomisk arrangør: EksternSe alle arrangementer >>


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no