Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
– der STORE ØYEBLIKK skapes – Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Konsertserien > Operacafé (MiSK-helg)
 

Operacafé (MiSK-helg)

Opera – operette – romanser – musikal

Sted: Bølgen kulturhus, Larvik
Dato: 25.08.2018
Tid: 15:00
Billetter: kr 100,- Forhåndssalg via https://tix.no/nb/bolgen/buyingflow/tickets/1566/2353 

Musikk i Sandefjord Kirke (MiSK) har i en årrekke invitert til en serie av festlige operacaféer i Hjertnesfoajéen under de månedlige «MiSK-helgene». Et stort og trofast publikum får her stifte bekjentskap med fremragende sangere i en hyggelig atmosfære. I høstsesongens første operacafé får vi gleden av å oppleve operasangerne Marianne Folkestad Jahren, sopran, og Magne Fremmerlid, bass. Sangerne akkompagneres av Svein Rustad på klaver.

NB! Nytt i høst er at arrangementene gjentas i Bølgen kulturhus i Larvik kl. 1500.

Arrangører: Bølgen kulturhus og MiSK


Marianne Folkestad Jahren  Magne Fremmerlid


Sopranen Marianne Folkestad Jahren fra Stavern studerte sang på Barratt Due musikkinstitutt og Statens Operahøgskole i Oslo. På operahøgskolen hadde hun Anne Nyborg som sanglærer. Under studiene på operahøgskolen sang hun rollen Atalanta fra Händels «Xerxes» og Arminda fra Mozarts «La finta giardinera». Sommeren 2007 sang hun rollen Michal i Händels «Saul» under Vadstena-festivalen i Sverige. 

For Den Norske Opera gjorde hun en sommerkonsert i 2007. I 2007–2010 var hun engasjert på Deutsche Oper am Rhein i Düsseldorf som solist. Hun ble også engasjert på operaen i Kristiansund, der hun gjorde en av hovedrollene i den norske operaen «Jeppe på Bjerget» av Geirr Tveitt.

På Deutsche Oper am Rhein har hun sunget roller som f.eks. Jano i «Jenufa» (Janacek), Hirt i «Tannhäuser» (Wagner) Blumenmädchen 2.2 i "Parsifal" (Wagner), og 1. knabe i «Zauberflöte» (Mozart).

Sommeren 2008 sang hun en konsert med den norske solofiolinisten Arve Tellefsen og pianist Håvard Gimse og fikk Arve Tellefsens talentpris. Marianne sang også under Stavern kammermusikkfestival med Arve Tellefsen sommeren 2012 og 2013.

I sesongen 08/09 på Deutsche Oper am Rhein sang Marianne en rolle i «Louise» (Gustave Charpentier) av regissør Christof Loy. Hun har og sunget en av solostemmene i «Frau ohne Schatten» (Strauss), som var en nyproduksjon med den kjente regissøren Guy Joosten. Hun har sunget Sandmann og Taumenchen i «Hänsel und Gretel» (Humperdinck), Ninfa i «Orfeo» (Monteverdi) og Xenia i «Boris Godunov» (Musorgskij).

I mai t.o.m. juli 2010 sang hun rollen Coryphée i operaen «Alceste» av Glück under den prestisjefylte festivalen i Aix-en-Provence, som ble regissert av Christof Loy og dirigert av Ivor Bolten med Freiburger Barockorchester.

Marianne har jobbet bl.a. med dirigenter som Hans Wallat, John Helmer Fiore, Ira Levin og Alexander Joel.

Sommeren 2013 sang Marianne en av nonnerollene i «Il trittico» (Puccini) som ble arrangert av LidalNorth på Den Norske Opera og Ballett i Oslo. Marianne har også bred erfaring med kirkemusikk, der hun har sunget kantater og oratorier fra Bach, Mendelssohn og Händels Messias.  I mars 2017 sang hun rollen «Echo» i operaen «Ariadne auf Naxos» av R. Strauss ved Nordnorsk Opera (NOSO) i Bodø og Tromsø. 

For tiden jobber Marianne som frilanssanger i både inn- og utland, og i 2017 hadde hun julekonsert i Tallinn Town Hall i Estland og konsert i Carnac i Frankrike. De siste årene har hun hatt flere konserter med konseptet «Chansons d'Adieu». Marianne og pianist Joachim Knoph har fremført konserten på bl.a. Bølgen kulturhus, Sunday classics og Den franske ambassaden i Oslo. 

Marianne skal i fremtiden synge rollen «La voix humaine» av F. Poulenc med Simsalabim Productions i Oslo i oktober 2018.

--- 

«Enestående» og «malmklar» er bare noe av det anmelderne har skrevet om Magne Fremmerlid de siste par årene. I perioden 1997 til 2016 var han fast tilknyttet solistensemblet ved Nasjonaloperaen, der han sang et utall roller. Fremmerlids sjangermessige spenn er bredt og inkluderer både tørrfiskoperaen Querini på Røst, jazzoperaen Storkaren under festivalen Fjord Cadenza og Sildagapet ved Opera Nordfjord. Han er en etterspurt konsert- og oratoriesanger og har vært solist en rekke ganger med Oslo-Filharmonien, Bergen Filharmoniske Orkester og Stavanger Symfoniorkester. Fremmerlid, bosatt i Larvik, er også engasjert av MiSK i en deltidsstilling.Kommende arrangementer

Sakral kammerjazz med Solveig Slettahjell og Tord Gustavsen.
Økonomisk arrangør: MiSK

NB! Forbehold om avlysning/utsettelse på grunn av smittevernreglene ifm koronapandemien.
Følg med her for eventuelle endringer!

Opera – operette – romanser – musikal
Birgitte Christensen og Magne Fremmerlid

Økonomisk arrangør: MiSK

NB! Forbehold om avlysning/utsettelse på grunn av smittevernreglene ifm koronapandemien.
Følg med her for eventuelle endringer!
Åpning av festivalen Fjord Classics 2021
Økonomisk arrangør: Ekstern
Bare vakker musikk.
Økonomisk arrangør: Ekstern
Fjord Festival Strings spiller på The Note café og musikkbar.
Økonomisk arrangør: EksternSe alle arrangementer >>


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no