Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
– der STORE ØYEBLIKK skapes – Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Konsertserien > Musikalsk hyggestund – Firebird
 

Musikalsk hyggestund – Firebird

Musikk i Sandefjord Kirke inviterer igjen til gratis lunsjkonsert første onsdag i måneden, og denne gang får vi oppleve pianisten Oda Hjertine Voltersvik med programmet «Firebird».

Sted: Sandefjord kunst- og kulturkirke
Dato: 04.04.2018
Tid: 12:00
Billetter: Kollekt

Det er en glede igjen å ønske velkommen til MiSKs serie av lunsjkonserter. Denne gang får vi oppleve pianisten Oda Voltersvik som i april gir ut CD-en «Firebird» for KNS Classical. Det er første gang hun konserterer i Sandefjord kunst- og kulturkirke på kirkens flotte Steinway & Sons-flygel. 

Lunsjkonsertene arrangeres i samarbeid med Den Kulturelle Vandringsstaven.

PROGRAM: (Programfolder >>)

Philip Martin (b.1947)
«Flight» (Jan 2014)
I.The Gathering
II.The Murmuration

Sergei Rachmaninov (1873–1943)
Corelli Variations in D minor Op.42

H. Sæverud (1897-1992)
Fra manuskripter
Capriccio in G dur
Capriccio (stor) in G moll

Stravinsky (1882-1971)
3 danser fra Firebird, arrangert av Agosti (1910)
I. Infernal dance
II. Berceuse
III. Finale

Programbeskrivelse:

I slavisk folklore er Ildfuglen («Firebird») en glødende fugl med magiske krefter. Fuglen kan være både en velsignelse og en forbannelse for sin fangevokter. Programmet Firebird reflekterer dette uforutsigbare, ved mangfoldighet, kompleksitet og uventede musikalske elementer.

«Flight» er skrevet av den anerkjente irske komponisten Philip Martin (f.1947). Inspirasjonen er en flokk av fugler som samler seg (I. Gathering) og lager uventede formasjoner på himmelen (II. Murmuration) utenfor Somerset.  

Sergei Rachmaninovs (1873-1943) Corelli Variasjoner (1931) er inkludert for sitt mangfold av karakterer innenfor et verk. I de første variasjonene høres temaet tydelig, den berømte la Folia-melodien, kjent for komponister siden midten av 1600-tallet. Til tross for klarheten, skaper kompleksitet i senere variasjoner mystisk, fortryllende, ekspressiv, eksotisk og kraftig musikk. En fantasifull behandling av temaet er senere hørbart i Paganini-variasjonene, 1934.

Det inkluderes en bergensk komponist, Harald Sæverud (1897–1992), med et utvalg av to fantasifulle Capricci. Harald Sæverud er en av Norges fremste komponister med produksjon til en alder av 92.  Blant hans mest kjente verk er Rondo amoroso, Kjempeviseslåtten, Sinfonia Dolorosa og musikk til Ibsens Peer Gynt. De to stykkene er enkle i form med improvisatoriske seksjoner, karakteristisk for capriccio-formen. Takk til Siljustøl (KODE) for kopi av manuskriptene fra Bergen Offentlige Bibliotek.

Handlingen i balletten «Firebird», med musikk av Igor Stravinsky (1882–1971), er basert på folkelegender om Ildfuglen («Firebird») og den onde trollmannen Kastchei. Når Ildfuglen er fanget av Prins Ivan, sparer han hennes liv. Han er forelsket i en av Kastcheis prinsesser i fangenskap. Når Prins Ivan er i stor fare, blir Kastcheis soldater forhekset av Ildfuglen («Infernal Dance») og riket ødelagt. Guido Agosti, student av Feruccio Busoni, gjorde arrangementet – høyt verdsatt av Stavinsky – av «Tre danser fra Firebird».


Pianisten Oda Voltersvik har opptrådt på viktige internasjonale konsertarenaer inkludert Carnegie Hall,«Palermo Classica» International Festival, den første internasjonale folkemusikkfestivalen i Beijing, Wigmore Hall, St. Martin in the Fields («Pianists of the world series»), St James's Piccadilly og musikkforeninger over hele Storbritannia.

Engasjement i Norge inkluderer årlige oppdrag som ukens pianist på Edvard Grieg museum (2014–2017) og GrieginBergen Series med jevnlige solo- og kammermusikkonserter (siden 2010).

Hun er en vinner av Bradshaw & Buono International Piano Competition (2017) og finalist i London Intercollegiate Jaques Samuels konkurranse (Wigmore Hall, 2016). Oda har spilt inn en duo-CD «Khoreia», Volt & Potenza Duo, for plateselskapet Velut Luna med flotte anmeldelser. Pianisten er også prosjektleder for Volt Ensemble, som blant annet hadde sin konsertturné «MiM5» støttet av Kulturrådet. Oda fullførte sin Master in Performance ved Royal College of Music, London og Artist Diploma fra Trinity Laban (London, med distinction).

Hennes nyeste solo-CD «Firebird» blir utgitt av KNS Classical i slutten av april 2018.Kommende arrangementer

Nok en gang har MiSK gleden av å presentere det kjente kammerorkesteret Ensemble Allegria og deres konsertserie NÅ. Denne gang med cellisten Frida Fredrikke Waaler Wærvågen fra Horten som solist. 

Økonomisk arrangør: MiSK

NB! Forbehold om avlysning/utsettelse på grunn av smittevernreglene ifm koronapandemien.
Følg med her for eventuelle endringer!
Sakral kammerjazz med Solveig Slettahjell og Tord Gustavsen.
Økonomisk arrangør: MiSK

NB! Forbehold om avlysning/utsettelse på grunn av smittevernreglene ifm koronapandemien.
Følg med her for eventuelle endringer!

Opera – operette – romanser – musikal
Birgitte Christensen og Magne Fremmerlid

Økonomisk arrangør: MiSK

NB! Forbehold om avlysning/utsettelse på grunn av smittevernreglene ifm koronapandemien.
Følg med her for eventuelle endringer!
Åpning av festivalen Fjord Classics 2021
Økonomisk arrangør: Ekstern
Bare vakker musikk.
Økonomisk arrangør: EksternSe alle arrangementer >>


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no