Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
– der STORE ØYEBLIKK skapes – Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Konsertserien > Musikalsk hyggestund
 

Musikalsk hyggestund

Lunsjkonsert/konsertforedrag – Clara Schumann – 200 år v/Sara Aimée Smiseth

Sted: Sandefjord kunst- og kulturkirke
Dato: 04.12.2019
Tid: 12:00
Billetter: Kollekt

Program:
Clara Schumann: Soirees Musicales, op. 6: Nocturne
Clara Schumann: 4 Pièces Charactéristiques, op. 5: II: Caprice à la Boléro
Felix Mendelssohn: Rondo Capriccioso, op. 14
Robert Schumann: Waldszenen, op. 82: IX. Abschied
Johannes Brahms: 6 Klavierstücke, op. 118: II. Intermezzo i A-dur
Clara Schumann: Impromptu i G-dur, op. 9: Souvenir de Vienne


Clara Schumann (1819–1896) var et vidunderbarn av rang og spilte sine første offentlige konserter bare ni år gammel. I løpet av sin 61 år lange karriere som utøver skulle hun komme til å endre både konsertformatet og -repertoaret i den klassiske musikkens verden. Som klaverprofessor hadde hun stor innvirkning på neste generasjons pianister; som komponist skrev hun 66 verker, inkludert en klavertrio og fire verker for klaver og orkester.

Mot sin fars vilje giftet hun seg med komponisten Robert Schumann og sammen fikk de åtte barn. Clara opplevde å miste fire av dem. Roberts psykiske sykdom gikk så langt at han forsøkte å ta sitt eget liv og måtte tilbringe lang tid på asyl. Clara var familiens hovedforsørger og sjonglerte barn og barnefødsler, sin syke ektemann og en internasjonal pianistkarriere.

En ung Johannes Brahms kom inn i ekteparets liv noen år før Robert døde, og vennskapet og de til tider sterke følelsene som oppstod mellom Clara og Johannes gjorde at de sto hverandre svært nær livet ut. Hun forble hans antakelig viktigste musikalske rådgiver, slik hun hadde vært med sin ektemann.

200 år etter Clara Schumanns fødsel vil denne konserten forsøke å danne et bilde av hvem Frau Schumann var, hvilken betydning hun hadde i sin egen tid – og ettertiden. Programmet tar utgangspunkt i musikk av Clara selv, og noen av de klaververkene som sto hennes hjerte aller nærest. Clara Schumanns historie er en fortelling om tap, overlevelsesvilje og stor personlig styrke, og til syvende og siste det som kanskje drev henne aller mest: hennes enorme kjærlighet til musikken. Klavermusikk av Clara og Robert Schumann, Ludwig van Beethoven, Johannes Brahms, Frédéric Chopin og Felix Mendelssohn.

Sara Aimée Smiseth (f. 1986) fullførte masterstudiet i utøving ved NMH i 2013, og har dessuten en bachelorgrad i musikkvitenskap og et årsstudium i tverrfaglige kjønnsstudier fra UiO. Siden endt studietid har hun fremført rundt åtti konsertkåserier på både større og mindre scener fra Troms i nord til Telemark i sør.

Konsertkåseriene gjør seg bemerket som en unik kombinasjon av klaverspill på høyt nivå og levende muntlig formidling, som gir publikum et unikt møte med musikken. Våren 2018 turnerte hun i USA med konserten Experiencing Edvard Grieg. Sara har opptrådt flere ganger i radio og TV som pianist og kåsør, senest i fjor live på NRK2 i anledning Operaens tiårsjubileum .

Ved siden av sin frilansvirksomhet arbeider Sara ved Den Norske Opera & Ballett som pianist og musikkformidler. Hun er også aktiv som korakkompagnatør og har medvirket som pianist på flere CD-innspillinger med kor. Nylig var hun akkompagnatør og konferansier under Grex Vocalis´ avslutningskonsert på Operaens hovedscene.


Arrangør: MiSK

Kommende arrangementer

Nok en gang har MiSK gleden av å presentere det kjente kammerorkesteret Ensemble Allegria og deres konsertserie NÅ. Denne gang med cellisten Frida Fredrikke Waaler Wærvågen fra Horten som solist. 

Økonomisk arrangør: MiSK

NB! Forbehold om avlysning/utsettelse på grunn av smittevernreglene ifm koronapandemien.
Følg med her for eventuelle endringer!
Sakral kammerjazz med Solveig Slettahjell og Tord Gustavsen.
Økonomisk arrangør: MiSK

NB! Forbehold om avlysning/utsettelse på grunn av smittevernreglene ifm koronapandemien.
Følg med her for eventuelle endringer!

Opera – operette – romanser – musikal
Birgitte Christensen og Magne Fremmerlid

Økonomisk arrangør: MiSK

NB! Forbehold om avlysning/utsettelse på grunn av smittevernreglene ifm koronapandemien.
Følg med her for eventuelle endringer!
Åpning av festivalen Fjord Classics 2021
Økonomisk arrangør: Ekstern
Bare vakker musikk.
Økonomisk arrangør: EksternSe alle arrangementer >>


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no