Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
– der STORE ØYEBLIKK skapes – Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Konsertserien > Johannes Brahms – fra kneipe til keiserby
 

Johannes Brahms – fra kneipe til keiserby

Vox Humana med dirigent Dag Jansson og pianist Sara Aimée Smiseth vil med denne konserten forsøke å presentere hele komponist J. Brahms’ livsreise, fra kneipene i Hamburg til keiserbyen Wien.

Sted: Sandefjord kunst- og kulturkirke
Dato: 12.05.2019
Tid: 18:00
Billetter: kr 150 ekskl. avgift. Forhåndssalg via Hjertnes kulturhus, hjertnes.no

Det var aldri noen tvil om at Brahms i oppveksten var et stort talent, men det var ingen selvfølge at han skulle lykkes. Som tenåring i handelsbyen Hamburg måtte han bidra til familiens sparsommelige inntekt ved å spille piano i kneiper ved havnen, omgitt av sjøfolk og prostituerte. Ved å bli tatt inn i varmen av Clara og Robert Schumann begynte Brahms for alvor sin musikalske reise. Den reisen skulle føre ham til musikksenteret og keiserbyen Wien, og med tiden gi ham en plass blant våre virkelige store komponister.

Vox Humana med dirigent Dag Jansson og pianist Sara Aimée Smiseth vil med denne konserten forsøke å presentere hele denne livsreisen – fra kneipe til keiserby. Fortellinger og anekdoter fra Brahms' rikholdige og turbulente liv vil danne rammen rundt noen av hans flotteste verker for kor og klaver.

Velkommen til en kveld i musikkens tegn, til glede for gamle og nye Brahms-lyttere!

Dette er de viktigste programelementene:

  • Schicksalslied (Skjebnesang) – et stort anlagt verk, opprinnelig for kor og symfoniorkester
  • Drei Quartette – tre spøkefulle stykker om kjærlighet og forelskelse
  • Wie lieblich sind deine Wohnungen – midtsatsen i Ein Deutsches Requiem
  • Schaffe in mir, Gott en rein Herz – en av hans store a cappella-motetter
  • Et utvalg klaverstykker, fra tidlige til sene verker.


Vox Humana er et kammerkor fra Oslo, og sangerne er studenter eller tidligere studenter. Korets profil er korkunst i videste forstand, og de arbeider hele tiden for en høyere musikalsk standard. Samtidig ønsker de at sangerne skal få del i et usedvanlig godt sosialt miljø. Koret har egne konsertprosjekter og opptrer ved ulike typer oppdrag – fra jubileer og sermonier til bryllup og julebord. De har også et eget opplegg hvor koret inngår i lederutvikling for næringslivet. De utforsker svært ulike musikksjangere og tar gjerne konsertlokalet i bruk på utradisjonelle måter. Koret ga ut sin første CD, Yuletide, i 2011. Den neste utgivelsen, oratoriet Ømhetens tre for kor og 4 celli, av Magnar Åm, kom ut i 2012. Musikkvideoen Eg veit i himmerik ei borg har mottatt to priser, fra Cantando musikkforlag og Universitetet i Oslo. I september 2015 slapp koret sin nyeste musikkvideo, også for et stykke av Magnar Åm, «Sanctus».

Dag Jansson er kordirigent og førsteamanuensis i kulturledelse ved Oslo Met. Han har vært mangeårig sanger i Grex Vocalis og læresvenn hos Carl Høgset. Han tok våren 2013 sin doktorgrad ved Norges musikkhøgskole som omhandlet musikalsk ledelse og kordirigentrollen. Han har mastergrad i musikkvitenskap fra Universitetet i Oslo og en tidligere karriere som bedriftsrådgiver og næringslivsleder.

Han har ledet Alle kan synge i Moss siden 2005, kammerkoret Vox Humana (www.voxhumana.no) fra 2006 og har tidligere være dirigent for Indre Østfold Kammerkor og LillCanto i Lillestrøm. I tillegg har han arbeidet med ulike typer bedriftskor og sang på arbeidsplassen.

Hans bok «Leading Musically» ble i 2018 utgitt på forlaget Routledge (New York).


Sara Aimée Smiseth (f. 1986) er oppvokst på Haugerud i Oslo. Hun er utdannet musikkviter og pianist. Etter avsluttede masterstudier ved Norges musikkhøgskole i 2013 med Einar-Steen Nøkleberg som lærer, har hun fremført nærmere femti konsertkåserier i store deler av landet.

Til daglig jobber hun som frilanspianist samt formidler og pianist i Den Norske Opera & Ballett. Der har hun blant annet omvisninger, introduksjoner til forestillinger, gjør spilleoppdrag for Operaens samarbeidspartnere og er pianist ved pedagogiske opplegg for barn. I anledning tiårsjubileet fremførte hun deler av sitt Grieg-program direkte i NRK-programmet «Hele Norge i Operaen».

Smiseth er dessuten en mye brukt akkompagnatør og repetitør, og samarbeider jevnlig med kor som Det norske Solistkor, Grex Vocalis og Schola Cantorum. Hun hyres også regelmessig inn av Norges Korforbund som repetitør og akkompagnatør.

Kommende arrangementer

Sakral kammerjazz med Solveig Slettahjell og Tord Gustavsen.
Økonomisk arrangør: MiSK

NB! Forbehold om avlysning/utsettelse på grunn av smittevernreglene ifm koronapandemien.
Følg med her for eventuelle endringer!

Opera – operette – romanser – musikal
Birgitte Christensen og Magne Fremmerlid

Økonomisk arrangør: MiSK

NB! Forbehold om avlysning/utsettelse på grunn av smittevernreglene ifm koronapandemien.
Følg med her for eventuelle endringer!
Åpning av festivalen Fjord Classics 2021
Økonomisk arrangør: Ekstern
Bare vakker musikk.
Økonomisk arrangør: Ekstern
Fjord Festival Strings spiller på The Note café og musikkbar.
Økonomisk arrangør: EksternSe alle arrangementer >>


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no