Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
– der STORE ØYEBLIKK skapes – Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Konsertserien > Marinemusikken: Fransk-russisk musikalsk mestermøte (MiSKs påskefestival)
 

Marinemusikken: Fransk-russisk musikalsk mestermøte (MiSKs påskefestival)

MiSKs påskefestival «Mens vi venter på våren». Storslått konsert med Kongelige Norske Marines Musikkorps og pianisten Joachim Carr.

Sted: Sandefjord kunst- og kulturkirke
Dato: 28.03.2019
Tid: 19:00
Billetter: kr 250,-. Alle korpsmedlemmer samt barn u. 16 år og  kr 150,-. Forhåndssalg via Hjertnes kulturhus, hjertnes.no

Marinemusikken inviterer til en storslått konsert med musikk av to av forrige århundres mest betydningsfulle komponister, russiske Igor Stravinskij og franske Lili Boulanger. 

Klaversolist er den unge og fremadstormende Joachim Carr. Marinemusikken dirigeres av Cathrine Winnes.

Flyer med tilbud til korpsmedlemmer >>

Igor Stravinskij (1882–1971) var en russisk komponist som virket det meste av sitt liv i Frankrike og USA. Han er særlig kjent for sin ballettmusikk, bl.a. Vårofferet, Petrusjka og Ildfuglen. Denne musikken lever også sitt eget liv uten dans på scenen. På programmet på konserten står bl.a. Stravinskijs fantastiske og fargerike ballettmusikk «Ildfuglen» og også hans «Konsert for klaver og blåsere».

Marie-Juliette Olga «Lili» Boulanger (1893–1918) var en fransk komponist og dirigent. Til tross for at hun hadde kronisk lungebetennelse og Crohns sykdom fikk Lili Boulanger tidlig orgel-, klaver-, cello-, fiolin og harpeundervisning. Fra 1900 komponerte hun egne verk, som hun på grunn av en sterk selvkritisk sans fornektet. Fra 1901 hadde hun egne opptredener. Hun var den første kvinnelige vinneren av den svært prestisjefylte komponistprisen «Prix de Rome». Til tross for at hun døde kun 25 år gammel i 1918 har hun en omfattende verkliste.

Den norske pianisten Joachim Carr har de siste årene etablert seg som en av de mest spennende nordiske musikerne. Blant høydepunkter senere år var hans fremføring av Griegs klaverkonsert med Bergen Filharmoniske Orkester ved avslutningskonserten på Festspillene i Bergen 2017 og hans solo recital i den prestisjetunge klaverserien til Den Norske Opera 7. oktober 2018, som ble mottatt med stående ovasjoner. Om hans debutalbum, utgitt i 2014 på Claves og med tidlige verk av Schumann, Brahms og Berg, skrev Diapason: «Disse fremføringene plasserer ham blant de mest lovende pianistene i sin generasjon.»

Cathrine Winnes er orkesterdirigent og kunstnerisk leder og sjefdirigent for Blåsarsymfonikerna i Stockholm. I 2013–2017 hadde hun tilsvarende posisjon i Östgöta Blåsarsymfoniker. Winnes har dirigert en rekke av de store symfoniorkestrene i Norden, slik som Oslo-Filharmonien og de øvrige norske symfoniorkestrene, Sveriges Radios Symfoniorkester og symfoniorkestrene i Norrköping, Malmö, Hälsingborg, Gävle og Odense. Hun gjorde sin debut med Kungliga Filharmonikerna høsten 2017. Winnes har dirigert ved Kungliga Operan i Stockholm og ved den Estiske Nasjonale Opera, og nylig dirigerte hun «Phantom of the Opera» ved GöteborgsOperan og «Flaggermusen» på Wermland Opera. Winnes har diplomutdanning i orkesterdireksjon fra Norges musikkhøgkole under professor Ole Kristian Ruud samt dirigentutdanning fra Kungliga Musikhögskolan i Stockholm under professor Jorma Panula. Siden 2008 har hun selv undervist ved Norges musikkhøgskole i ensembleledelse.

Kongelige Norske Marines Musikkorps, populært kalt Marinemusikken, er et av fem norske profesjonelle militærkorps.  Marinemusikken har fra sin base i Horten reist på turnéer og konsertoppdrag til blant annet USA, Frankrike, Russland, Kina og Spania, i tillegg til at korpset jevnlig gjør militære og sivile oppdrag her hjemme. Marinemusikken har også vært i Afghanistan ved flere anledninger og spilt for norske og utenlandske tropper.

Marinemusikken har opparbeidet seg et ry som et av Nord-Europas ledende blåseorkestre, og en rekke store artister, innenfor så å si enhver musikalsk sjanger, har ønsket å jobbe med Marinemusikken opp gjennom årene. Marinemusikkens samarbeid med Erik Bye resulterte i CD-utgivelsen «I Dur og Brott» som i 2003 ble belønnet med en Spellemannpris. Høsten 2017 mottok korpset «YAMawards 2017 Best Large Ensemble» for skoleforestillingen «Planetene».

Kommende arrangementer

Sakral kammerjazz med Solveig Slettahjell og Tord Gustavsen.
Økonomisk arrangør: MiSK

NB! Forbehold om avlysning/utsettelse på grunn av smittevernreglene ifm koronapandemien.
Følg med her for eventuelle endringer!

Opera – operette – romanser – musikal
Birgitte Christensen og Magne Fremmerlid

Økonomisk arrangør: MiSK

NB! Forbehold om avlysning/utsettelse på grunn av smittevernreglene ifm koronapandemien.
Følg med her for eventuelle endringer!
Åpning av festivalen Fjord Classics 2021
Økonomisk arrangør: Ekstern
Bare vakker musikk.
Økonomisk arrangør: Ekstern
Fjord Festival Strings spiller på The Note café og musikkbar.
Økonomisk arrangør: EksternSe alle arrangementer >>


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no