Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
– der STORE ØYEBLIKK skapes – Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Konsertserien > Kammermusikalsk mestermøte (MiSKs kirkefestdager)
 

Kammermusikalsk mestermøte (MiSKs kirkefestdager)

Møt de fremragende musikerne Camilla Kjøll, Louisa Tuck og Christian Ihle Hadland
Økonomisk arrangør: MiSK

Sted: Sandefjord kunst- og kulturkirke
Dato: 28.10.2020
Tid: 19:00
Billetter: kr 250. Forhåndssalg via Hjertnes kulturhus. Kjøp billett ...

Tre av våre aller fremste musikere har satt seg stevne og vil gi oss en uforglemmelig aften i kammermusikkens verden. Hver og en av disse musikerne er solister på et internasjonalt toppnivå, og vi er stolte over å kunne presentere dem under MiSKs kirkefestdager: 

  • Camilla Kjøll, fiolin (Foto: Sverre Chr Jarild)
  • Louisa Tuck, cello
  • Christian Ihle Hadland, klaver

Program
  • Joseph Haydn (1732–1809): Pianotrio i C-dur, Hob XV: 27
  • Clara Schumann (1819–1896): Pianotrio i g-moll, opus 17
  • Pause
  • Antonín Dvořák (1841–1904): Pianotrio nr. 3 i f-moll, opus 65

oooOOOooo


Camilla Kjøll er en internasjonalt ettertraktet kammermusiker, solist og orkesterleder. Etter flere år som 1. konsertmester i Den Norske Opera & Ballett og deretter i samme stilling i Luzern Symfoniorkester, har hun fortsatt sin karriere som gjestekonsertmester over hele verden, med flere engasjementer i blant annet WDR Symfoniorkester (Köln) og Houston Symphony Orchestra. Hun har de siste årene deltatt på en rekke internasjonale festivaler og vært solist med, og leder av, de største kammer- og symfoniorkestrene i Norge.

Hennes soloopptreden i DNO&B i den krevende scenerollen i Alban Bergs «Lulu» mottok strålende kritikker. Det samme gjorde urfremføringen og innspillingen av Mark Adderleys fiolinkonsert, som er skrevet til henne. Camilla var også ansatt som fiolin- og kammermusikklærer ved Barratt Due musikkinstitutt 2013–2017. Hun spiller på en Giovanni Battista Guadagnini-fiolin (1747), generøst utlån fra Dextra Musica/ Sparebankstiftelsen.

Den britiske cellisten Louisa Tuck er solocellist i Oslo-Filharmonien og har opptrådt som solist i blant annet Wigmore Hall og Royal Albert Hall. I tillegg underviser hun ved Musikk på Majorstuen, Unge Talenter og Høyskolen Barratt Due.

Tuck studerte med Paul Watkins og Philip Sheppard ved Royal Academy of Music, og i 2011 fikk hun statusen ARAM ved samme institutt (Associate of the Royal Academy of Music: Awarded to former students who have made a significant contribution to the music profession).

Etter åtte år som solocellist i Royal Northern Sinfonia (2007–2015), begynte hun som solocellist i Oslo-Filharmonien i 2015. Med Royal Northern Sinfonia har hun blant annet Barber, Britten Cello Symphony, Bernstein, Tavener, Turnage og Vivaldi på repertoaret. Hun spiller også i gruppen Kathryn Tickell and the Side sammen med den banebrytende kunstneren K. Tickell OBE. De spiller en blanding av klassisk og folkemusikk og opptrer rundt i Europa. Deres nylig utgitte album har mottatt internasjonal anerkjennelse.

Christian Ihle Hadland har etablert seg i det europeiske tetsjiktet som solist, soloartist og kammermusiker. Han underviser i klaver ved Unge Talenter og Høyskolen Barratt Due. Fra 2010 har han vært kunstnerisk leder for Stavanger Kammermusikkfestival, nå sammen med den danske cellisten Andreas Brantelid.

Hadland mottok sin første klaverundervisning som åtteåring. Tre år senere begynte han på Rogaland Musikkonservatorium, der han hadde Erling Ragnar Eriksen som klaverlærer. Videre fulgte studier med professor Jiri Hlinka, både privat og ved Barratt Due musikkinstitutt. Den norske debuten fant sted med Kringkastingsorkesteret i 1998. Det internasjonale gjennombruddet kom i 2011 da han som «BBC Radio 3 – New Generation Artist» over en toårsperiode hadde en rekke solistoppdrag med alle BBCs fem orkestre og opptrådte på Storbritannias mest prestisjetunge kammermusikkscener og -festivaler. Dette engasjementet ble avsluttet sammen med Oslo Filharmoniske Orkester og dirigenten Vasily Petrenko i en fremførelse av Beethovens andre klaverkonsert under BBCs promenadekonserter i 2013.
Foto: Nicolaj Lund

Hadland har opptrådt med flere av de ledende orkestrene i Europa og samarbeidet med dirigenter som Sir Andrew Davis, Leonard Slatkin og Herbert Blomstedt, samt musikere som Janine Jansen, Truls Mørk og Clemens Hagen. Under utdelingen av Nobels Fredspris i Oslo rådhus i 2006, spilte han soloklaver og akkompagnerte sopranen Renée Fleming og nådde dermed ut til millioner av seere. Han har senere også vært hyppig benyttet som akkompagnatør. Hadland har et allsidig repertoar som spenner fra William Byrd til Alfred Schnittke, men hovedvekten ligger på det klassisk-romantiske repertoaret med komponister som Franz Schubert, Wolfgang Amadeus Mozart, Frédéric Chopin og Robert Schumann i tillegg til Johann Sebastian Bach.


Covid-19
MiSK følger de til enhver tid gjeldende smittevernregler og legger til rette for trygge arrangementer for publikum, artister og stab. Vi ber om at alle viser hensyn, holder avstand, sitter med minimum én meters avstand mellom grupper, beholder samme plass under hele konserten, unngår ansamlinger og benytter tilgjengelig smittevask.

 


Kommende arrangementer

Nok en gang har MiSK gleden av å presentere det kjente kammerorkesteret Ensemble Allegria og deres konsertserie NÅ. Denne gang med cellisten Frida Fredrikke Waaler Wærvågen fra Horten som solist. 

Økonomisk arrangør: MiSK

NB! Forbehold om avlysning/utsettelse på grunn av smittevernreglene ifm koronapandemien.
Følg med her for eventuelle endringer!
Sakral kammerjazz med Solveig Slettahjell og Tord Gustavsen.
Økonomisk arrangør: MiSK

NB! Forbehold om avlysning/utsettelse på grunn av smittevernreglene ifm koronapandemien.
Følg med her for eventuelle endringer!

Opera – operette – romanser – musikal
Birgitte Christensen og Magne Fremmerlid

Økonomisk arrangør: MiSK

NB! Forbehold om avlysning/utsettelse på grunn av smittevernreglene ifm koronapandemien.
Følg med her for eventuelle endringer!
Åpning av festivalen Fjord Classics 2021
Økonomisk arrangør: Ekstern
Bare vakker musikk.
Økonomisk arrangør: EksternSe alle arrangementer >>


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no