Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
– der STORE ØYEBLIKK skapes – Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Konsertserien > AVLYST - Operacafé
 

AVLYST - Operacafé

Opera – operette – romanser – musikal

På grunn av korona er dessverre også denne månedens ordinære operaarrangement i Hjertnes-foajeen AVLYST.

Men kjære publikum ... gled dere. Nå blir det likevel anledning til å oppleve en rekke kjente arier, duetter og ensembler. Og vi slår på stortromma, for det blir ikke bare to sangere som opprinnelig oppsatt, men fire! Konserten vil bli strømmet direkte fra Hjertnes' hovedscene til vanlig operacafetid, altså lørdag 25.4 kl. 13.00.

Direktesendingen kan du følge fra Hjertnes' Facebook-side. Deres oversiktsside finner du her: https://www.facebook.com/hjertneskulturhus/live/ og du kan også se sendingen via Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCbm-OXtzMbIQBnAOFr5L1ag?app=desktop 

Trykker du på knappen «Få påminnelse», vil du bli varslet når det nærmer seg sending.

Sted: Hjertnes kulturhus (direkte stream)
Dato: 25.04.2020
Tid: 13:00
Billetter: Vipps nr 75801 (frivillig)

Ved denne operacaféen, vil vi få høre Charlotte Fongen, sopran, Siv Iren Misund, mezzosopran, Nils Georg Nilsen, tenor, og Magne Fremmerlid, bassbaryton. Ivar Anton Waagaard akkompagnerer på klaver.

Vi legger opp til ca. 1 times variert program med arier, duetter og ensembler. Det blir et stort spenn i repertoar, der de fleste av de store operakomponistene blir presentert. Her blir det musikk av Verdi, Bizet, Mozart, Gershwin  og andre.

Naturlig nok blir det ikke salg av kaffe/te og kaker, som ved de vanlige kafeene, men vi håper dere alle kan rigge dere til med egen oppdekning og lage en alternativ operakosestund foran skjermen.

Konserten er gratis, men har dere lyst til å støtte MiSK i denne vanskelige tiden kan en gave vippses til nr 75801.

Arrangør: MiSK
Mezzosopran Siv Misund har sin utdannelse fra Barratt Due musikkinstitutt og Norges musikkhøgskole, hvor hun studerte sang med Kjersti Ekeberg. Våren 2007 avsluttet hun sin master i utøvende klassisk sang. Under studietiden sang hun rollen som Anne i DNO & B’s ungdomssatsing Izzat – en kjærlighetsopera av Kjetil Bjørnstad.

Hun har mottatt strålende kritikker for flere av sine rolletolkninger, blant annet for rollen som Santuzza i Cavalleria Rusticana med RingsakerOperaen, Azucena i Il Trovatore med Winslow Hall Opera og Eboli i Don Carlo med Fulham Opera. De siste årene har hun sunget tittelrollen i The Rape of Lucretia med LidalNorth, Dryade i Ariadne auf Naxos med Nordnorsk Opera og Symfoniorkester, Tredje dame i Tryllefløyten med OperaTrøndelag, Frugola (Il Tabarro) og Zita (Gianni Schicchi) i LidalNorths produksjon av Il Trittico på DNO&B, Ulrika (Un Ballo in Maschera) under Oslo Operafestival, og høsten 2017 tok hun andreplass i The Robert Presley Memorial Verdi Prize i London. Siv har siden 2007 studert sang med Michael Harper i London, jobbet med coach John Lidal (DNO&B) og nylig med Dolora Zajick. Hun har også deltatt på en rekke mesterklasser i inn og utland med blant andre Fiorenza Cossotto, Trish MacCaffrey, Roger Vignols og Sarah Walker.

Tenoren Nils Georg Nilsen hadde sin debut på the Lincoln Center i New York etter endt Mastergrad på Manhattan School of Music i 2012. I senere tid har han vært solist med Chicago Symphony Orchestra, sunget på den Israelske opera, en rekke festivaler og konserter i inn og utland. Han holder et høyt nivå i flere sjangre og opptrer også i bryllup, begravelser og eventer. Nils Georg er professor i sang på Galamian Academy of Music i Malaga. Les mer på www.nilsnilsentenor.com  Charlotte Fongen, sopran, har sin utdannelse fra Barratt Due musikkistitutt og Norges musikkhøgskole. Hun debuterte i Universitets Aula i 1992 og har siden dette gjort mange roller blant annet ved Den Norske Opera og på Den Fynske Opera. Charlotte komponerer, underviser og har også en stilling som kordirigent ved Tønsberg domkirke i tillegg til å være frilanssanger.

Magne Fremmerlid, bassbaryton, har sunget seg fra rolle til rolle siden debuten i 1991. Fra 1997 til 2016 var han fast ansatt ved Den Norske Opera & Ballett, og har hatt et mangfold av store roller. «Enestående» og «usedvanlig malmklar» er ord som anmeldere ofte har brukt om Fremmerlids sangprestasjoner. Han er kjent for sitt store engasjement for hver rolle og for å levere solide varer – forestilling etter forestilling. Med sin dype røst og ruvende fremtoning har Fremmerlid ikke sjelden framstilt skurken eller den med vonde hensikter. – Da operasjefen holdt avskjedstale til meg, sa han at jeg var blitt ekspert på drittsekkroller. Det tar jeg som en kompliment, sa en lattermild Fremmerlid til NRK i 2016, da han pensjonerte seg fra DNO&B.
Pensjoniststatusen må vel strengt tatt anses som er formalitet, for Fremmerlid er stadig vekk aktiv i et utall prosjekter. Han er kjent for å ha en folkelig tilnærming og liker å eksperimentere med sjangre. Fremmerlid er sentral i MiSKs musikalske arbeid og har medvirket i en rekke MiSK-arrangementer de siste årene. For tiden er han fungerende musikalsk leder i MiSK.

Kommende arrangementer

Sakral kammerjazz med Solveig Slettahjell og Tord Gustavsen.
Økonomisk arrangør: MiSK

NB! Forbehold om avlysning/utsettelse på grunn av smittevernreglene ifm koronapandemien.
Følg med her for eventuelle endringer!

Opera – operette – romanser – musikal
Birgitte Christensen og Magne Fremmerlid

Økonomisk arrangør: MiSK

NB! Forbehold om avlysning/utsettelse på grunn av smittevernreglene ifm koronapandemien.
Følg med her for eventuelle endringer!
Åpning av festivalen Fjord Classics 2021
Økonomisk arrangør: Ekstern
Bare vakker musikk.
Økonomisk arrangør: Ekstern
Fjord Festival Strings spiller på The Note café og musikkbar.
Økonomisk arrangør: EksternSe alle arrangementer >>


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no