Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
– der STORE ØYEBLIKK skapes – Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Konsertserien > J.S. Bach. Kantatekonsert (MiSKs kirkefestdager
 

J.S. Bach. Kantatekonsert (MiSKs kirkefestdager

Bach-kantaten BWV 95: «Christus, der ist mein Leben» er det sentrale verket i konserten som organisasjonen AD FONTES presenterer i Sandefjord kirke søndag 19. september. Et varemerke ved disse konsertene er dirigentens gjennomgang av kantaten med musikkeksempler som forklarer den liturgiske sammenheng og som viser oppbygningen av de enkelte satsene med sine spesielle musikalsk-tekstlige motiver.

Økonomisk arrangør: MiSK

Sted: Sandefjord kunst- og kulturkirke
Dato: 19.09.2021
Tid: 19:00
Billetter: kr 250,- I salg via hjertnes.no

AD FONTES’ kantate-konserter forsøker å trenge inn i den originale, gudstjenestlige kontekst Bachs kantater ble skrevet i. Det er et mål at fremførelsen kommer så nær som mulig til den klangen som menigheten i Leipzig opplevde i 1723 både mht. besetning og instrumentalklang. Ved denne konserten medvirker Oslo Barokkorkester med originalinstrumenter, og de bruker barokkens kammertone (a’ = 415) som gjør at musikken klinger en halv tone lavere enn vanlig.
Besetningen er «slankere»: Både orkester og vokalensemble er besatt med én på hver stemme: Dette gjør det mulig å følge den barokke «veven» av stemmer på en klarere måte.

Bach komponerte som kjent kantater til hver eneste søndag i kirkeåret, og kantate nr. 95 er den som hører til på denne søndagen. Kantaten hører til den første årgangen som Bach skrev som nyutnevnt kantor ved Thomaskirken i Leipzig – det skulle etter hvert bli fem fulle årganger med ca. 60 kantater i hver årgang. Av de totalt rundt 300 kantatene er ca. 100 gått tapt, men vi har tilgjengelig 200 bevarte mesterverker, hvorav kveldens kantate er en av dem! Konserten åpner med et av Bachs større orgelverker, og foruten kantaten får vi også høre et par liturgiske satser: Kyrie fra messen i F-dur, og et spesielt Agnus Dei: «Christe, du Lamm Gottes» (sluttsatsen fra kantate nr. 23).

Medvirkende:

  • Kristine Vaage, sopran
  • Ingeborg Soot, mezzo
  • Johan Olsson, tenor
  • Christopher S. Pedersen, baryton
  • Oslo Barokkorkester, leder Knut Johannessen
  • Terje Kvam, dirigent og musikalsk ledelse

Kommende arrangementer

Ung klassisk! MiSK og Sandefjord kulturskole inviterer til konsert under UKLA-festivalen 2021

Økonomisk arrangør: MiSK
Vi ønsker velkommen til musikkgudstjeneste med deltakere fra Ukla-festivalen.Storslagent verk skrevet av Gisle Krogseth urfremføres av Guy Poupart og Christian Berg.

Økonomisk arrangør: MiSK
Mer info om konserten kommer ...

Økonomisk arrangør: EksternSe alle arrangementer >>


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no