Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
- der STORE øyeblikk skapes - Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Korvirksomhet > Vestfold Oratoriekor
 

Vestfold OratoriekorMusikk i Sandefjord Kirke (MiSK) har erfart at fremførelsen av større verker for solister, kor og orkester er krevende rent musikalsk. Størrelsen på koret er også betydningsfull, og for å oppnå ønsket "trøkk" og den virkelig store klangen har derfor Sandefjord kammerkor ved flere anledninger supplert med ekstrasangere, både enkeltvis og med hele kor, og ved disse anledningene kalt seg Sandefjord oratoriekor. I januar 2017 tok MiSK dette inn i en litt fastere ramme og etablerte Vestfold Oratoriekor. Koret er organisert som en undergruppe i MiSK.

Innstudering og musikalsk ledelse av koret vil bli delt mellom Svein Rustad og Magne Fremmerlid. Svein vil også dirigere selve fremføringen, av Verdis requiem, der Magne er én av fire solister. Per Holmen inngår i prosjektledelsen, som administrativ leder for koret.

Supplement til andre kor
Oratoriekoret skal ikke være en konkurrent til alle de flotte korene som allerede finnes i Vestfold men er tenkt som et supplement for sangere som ønsker ekstra utfordringer innenfor den klassiske musikklitteraturen. Oratoriekoret vil bli prosjektbasert med flere øvelser knyttet til helger, og dermed blir det mulig å delta og samtidig fortsette i andre kor. Planen er å gjøre et stort oratorium annethvert år.

Verdis requiem
Første prosjekt leder fram til fremførelsen av Verdis mektige Requiem i samarbeid med Vestfold Symfoniorkester, under MiSKs kirkefestdager 2017. Konsertene blir i Hjertnes kulturhus i Sandefjord 21. oktober og i Oseberg kulturhus i Tønsberg 22. oktober.

Det er lagt opp til fire-fem øvelsessamlinger i vårsemesteret 2017. Øvingsplan >>

Bli med i oratoriekoret
Vi søker etter sangere som først og fremst har entusiasme og interesse for de store klassiske musikkverkene. Notekunnskap er ikke et krav, men vil selvfølgelig være en fordel. Det finnes også flere nettbaserte hjelpemidler for å lære seg stemmer på egenhånd.

Vi ønsker at det skal bli en så jevn stemmefordeling som mulig og utvikler koret utfra dette.
NB! Erfaringsmessig er det vanskeligere å skaffe manns- enn kvinnestemmer til kor, noe som også viste seg ved oppstarten av oratoriekoret. Det er derfor innført begrensninger i inntaket av flere kvinnestemmer, mens det fortsatt er plass til basser og tenorer.


Eventuelle spørsmål om påmelding o.a. kan rettes til Per Holmen via e-postadressen: per@misk.no  

Diverse info om oratoriekoret >>

Innlogging for registrerte prosjektsangere >>

 

KONSERTSERIEN

På pasjonsaften langfredag inviterer Musikk i Sandefjord Kirke (MiSK) også i år til en særpreget kveld med orgelmusikk og lesninger som hører langfredagen til.
Musikk i Sandefjord Kirke (MiSK) ønsker velkommen til påskenattsmesse kl. 23 (merk tiden) med markering av Jesu oppstandelse.
Påskesalmer fra kirkens klokkespill.
Sandefjord menighet inviterer til høytidsgudstjeneste med feiring av oppstandelsesdagen.
Musikk i Sandefjord Kirke inviterer igjen til gratis formiddagskonsert første onsdag i måneden, og denne gang får vi oppleve pianisten Oda Hjertine Voltersvik med programmet «Firebird».Se hele konsertserien her >>


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no