Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
- der STORE øyeblikk skapes - Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Korvirksomhet > Vestfold oratoriekor
 

Vestfold oratoriekorMusikk i Sandefjord Kirke (MiSK) har erfart at fremførelsen av større verker for solister, kor og orkester er krevende rent musikalsk. Størrelsen på koret er også betydningsfull, og for å oppnå ønsket "trøkk" og den virkelig store klangen har derfor Sandefjord kammerkor ved flere anledninger supplert med ekstrasangere, både enkeltvis og med hele kor, og ved disse anledningene kalt seg Sandefjord oratoriekor. I januar 2017 tok MiSK dette inn i en litt fastere ramme og etablerte Vestfold oratoriekor. Koret er organisert som en undergruppe i MiSK.

Prosjektledelse
Innstudering og musikalsk ledelse av koret er delt mellom Svein Rustad og Magne Fremmerlid. Fra 2019 har Magne i tillegg overtatt som administrativ leder etter Per Holmen.

Supplement til andre kor
Oratoriekoret skal ikke være en konkurrent til alle de flotte korene som allerede finnes i Vestfold men er tenkt som et supplement for sangere som ønsker ekstra utfordringer innenfor den klassiske musikklitteraturen. Oratoriekoret vil bli prosjektbasert med flere øvelser knyttet til helger, og dermed blir det mulig å delta og samtidig fortsette i andre kor. Planen er å gjøre et stort oratorium annethvert år.

Verdis requiem
Første prosjekt ledet fram til fremførelsen av Verdis mektige Requiem i samarbeid med Vestfold Symfoniorkester, under MiSKs kirkefestdager 2017. Konsertene ble holdt i Hjertnes kulturhus i Sandefjord 21. oktober og i Oseberg kulturhus i Tønsberg 22. oktober. 

Mellomprosjekt høsten 2018
I forbindelse med evalueringen av Verdi-prosjektet var det mange av deltakerne som ønsket seg noe også i 2018. Det ble derfor bestemt at koret arrangerer en stor opera- og musikalgalla i 2018. Første øvelse med enkel prøvesang, utdeling av noter osv. var 13. juni i Sandefjord kunst- og kulturkirke. Opera-/musikalgallaen var avslutningskonsert for MiSKs kirkefestdager 2018 i Hjertnes kulturhus 11. november og ble en stor suksess med utsolgt hus.

Bli med i oratoriekoret
Vi søker etter sangere som først og fremst har entusiasme og interesse for de store klassiske musikkverkene men som også kan tenke seg å delta med et enklere repertoar ifm eventuelle mellomprosjekter. Notekunnskap er ikke et krav, men vil selvfølgelig være en fordel. Det finnes også flere nettbaserte hjelpemidler for å lære seg stemmer på egenhånd.

Vi ønsker at det skal bli en så jevn stemmefordeling som mulig og utvikler koret utfra dette.
NB! Erfaringsmessig er det vanskeligere å skaffe manns- enn kvinnestemmer til kor, noe som også viste seg ved oppstarten av oratoriekoret. Vi søker derfor særlig etter basser og tenorer.


Eventuelle spørsmål om påmelding o.a. kan rettes til Magne Fremmerlid via e-postadressen: magne@misk.no.  

Diverse info om oratoriekoret >>

Innlogging for registrerte prosjektsangere >>

 

KONSERTSERIEN

Opplev en av landets fremste vokalister når han igjen gjester Sandefjord kunst- og kulturkirkeSe hele konsertserien her >>


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no