Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
- der STORE øyeblikk skapes - Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Korvirksomhet > Vestfold oratoriekor
 

Vestfold oratoriekorMusikk i Sandefjord Kirke (MiSK) har erfart at fremførelsen av større verker for solister, kor og orkester er krevende rent musikalsk. Størrelsen på koret er også betydningsfull, og for å oppnå ønsket "trøkk" og den virkelig store klangen har derfor Sandefjord kammerkor ved flere anledninger supplert med ekstrasangere, både enkeltvis og med hele kor, og ved disse anledningene kalt seg Sandefjord oratoriekor. I januar 2017 tok MiSK dette inn i en litt fastere ramme og etablerte Vestfold oratoriekor. Koret er organisert som en undergruppe i MiSK.

Prosjektledelse
Innstudering og musikalsk ledelse av koret er delt mellom Svein Rustad og Magne Fremmerlid.  Per Holmen inngår i prosjektledelsen som administrativ leder for koret.

Supplement til andre kor
Oratoriekoret skal ikke være en konkurrent til alle de flotte korene som allerede finnes i Vestfold men er tenkt som et supplement for sangere som ønsker ekstra utfordringer innenfor den klassiske musikklitteraturen. Oratoriekoret vil bli prosjektbasert med flere øvelser knyttet til helger, og dermed blir det mulig å delta og samtidig fortsette i andre kor. Planen er å gjøre et stort oratorium annethvert år.

Verdis requiem
Første prosjekt ledet fram til fremførelsen av Verdis mektige Requiem i samarbeid med Vestfold Symfoniorkester, under MiSKs kirkefestdager 2017. Konsertene ble holdt i Hjertnes kulturhus i Sandefjord 21. oktober og i Oseberg kulturhus i Tønsberg 22. oktober. Øvingsplan 2017 >>

Mellomprosjekt høsten 2018
I forbindelse med evalueringen av Verdi-prosjektet var det mange av deltakerne som ønsket seg noe også i 2018. Det er derfor bestemt at koret blir med i en stor opera- og musikalgalla i år. Første øvelse med enkel prøvesang, utdeling av noter osv. er 13. juni kl. 19.00 i Sandefjord kunst- og kulturkirke. Opera-/musikalgallaen blir avslutningskonsert for MiSKs kirkefestdager 2018 i Hjertnes kulturhus 11. november kl. 19.00. Billetter er i salg via hjertnes.no.

Bli med i oratoriekoret
Vi søker etter sangere som først og fremst har entusiasme og interesse for de store klassiske musikkverkene men som også kan tenke seg å delta med et enklere repertoar ifm eventuelle mellomprosjekter. Notekunnskap er ikke et krav, men vil selvfølgelig være en fordel. Det finnes også flere nettbaserte hjelpemidler for å lære seg stemmer på egenhånd.

Vi ønsker at det skal bli en så jevn stemmefordeling som mulig og utvikler koret utfra dette.
NB! Erfaringsmessig er det vanskeligere å skaffe manns- enn kvinnestemmer til kor, noe som også viste seg ved oppstarten av oratoriekoret. Vi søker derfor særlig etter basser og tenorer.


Eventuelle spørsmål om påmelding o.a. kan rettes til Per Holmen via e-postadressen: per@misk.no  

Diverse info om oratoriekoret >>

Innlogging for registrerte prosjektsangere >>

 

KONSERTSERIEN

Klangfull markering av «MiSK-helgen» på kirkens flotte klokkespill.
Opera – operette – romanser – musikal
Opera – operette – romanser – musikal
Under MiSK-helgen på siste søndag i kirkeåret – Kristi kongedag – inviterer Musikk i Sandefjord Kirke i samarbeid med Sandefjord menighet til stemningsfull kunst- og musikkgudstjeneste.
Stemningsfull førjulskonsert med Sandefjord Blandede Kor og gjesterSe hele konsertserien her >>


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no