Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
- der STORE øyeblikk skapes - Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / MiSK
 

Musikk i Sandefjord Kirke (MiSK)

Sandefjord kunst- og kulturkirke – der store øyeblikk skapes!

Foreningen «Musikk i Sandefjord Kirke» er en selvstendig paraplyorganisasjon med ansvar for kulturaktivitetene i kirken. MiSK ledes av et styre på 7 medlemmer.

MiSKs konsertserie
MiSK har antakelig landets mest omfattende og innholdsrike arrangementsserie med  rundt 100 arrangementer årlig (2014: 107) innenfor en rekke genre, fra solokonserter via kammermusikk til kor- og orkesterkonserter, oratorieoppførelser, foredrag, filmkvelder, kunst- og kulturgudstjenester o.a. En del av arrangementene inngår i en egen festival hver høst (MiSKs kirkefestdager, se under). Våren 2015 passerte vi arrangement nr 1000 (!) siden etableringen i 1999. 

Fra høsten 2013 startet vi med «MiSK-helger», en kultursatsing bygget rundt siste søndag hver måned, med faste poster på programmet, som klokkespill, klassisk musikk og vakre tekster på eldresentre, operacafé, kveldskonsert samt kunst- og musikkgudstjeneste.

Våren 2014 arrangerte vi for første gang festivalen Ukla – Ung klassisk festival, for unge musikere fra Vestfold, i samarbeid med Sandefjord kulturskole. Vi har for øvrig også et godt samarbeid med Sandefjord kulturskole om Sandefjord barnekor og Sandefjord ungdomskor (se eget menypunkt om korvirksomheten) og om undervisning på kirkeorgel.

Første onsdag hver måned arrangeres «Musikalsk hyggestund», en populær formiddagskonsert som i en årrekke har hatt svært gode besøkstall. En rekke profesjonelle utøvere fra inn- og utland deltar i de ulike arrangementene, og vi legger stor vekt på å utfordre og utvikle det lokale kulturliv.

MiSKs kirkefestdager
Over ca to uker i månedskiftet oktober–november hvert år arrangeres MiSKs kirkefestdager. Under kirkefestdagene presenteres et bredt spekter av kulturaktiviteter, og på programmet står konserter,  teaterforestillinger, gudstjenester, foredrag, kunstutstillinger m.m. Høsten 2011 gikk vi inn i en femårssyklus, der kirkefestdagenes årlige tema hentes fra de fire årstidene og evigheten (Våren – 2011, Sommeren – 2012, Høsten – 2013, Vinteren – 2014 og Evigheten – 2015). I 2016 var temaet «Relasjoner».

Ønsker du å opptre i Sandefjord kunst- og kulturkirke?
Utøvere/kunstnere som ønsker å delta i konsertserien eller under kirkefestdagene kan henvende seg til kunstnerisk leder Svein Rustad. Søknadsfrister er 15. mai for høstsemesteret (sep–des) og 15. november for vårsemesteret (feb–juni).

Svein_Rustad300.jpg   Kunstnerisk leder Svein Rustad
Svein Rustad (1959) er utdannet ved Norges Musikkhøgskole, kirkemusikk (1982) og diplom i korledelse (1984). Han var  domkantor i Oslo domkirke (1982–84), Tønsberg domkirke (1986–90) og Nidaros domkirke (1990–98).

Fra 1998 har han hatt sitt virke som kantor i Sandefjord kirke, hvor han er kunstnerisk/daglig leder for MiSKs aktiviteter samt dirigent for Sandefjord kammerkor.

Han har arbeidet mange år som pedagog og har siden 1998 hatt fast undervisningsstilling ved Norges Musikkhøgskole i korledelse på hovedfagsnivå og for kirkemusikkstudenter på kandidatstudiet.

Svein Rustad har bred erfaring som orkesterdirigent og har jevnlig framført de store klassiske oratorieverker i samarbeid med bl.a. Trondheim Symfoniorkester, Norsk barokkorkester, Oslo barokkorkester, Barokkanerne og Vestfold symfoniorkester. Han er også en ettertraktet akkompagnatør og kammermusiker.

MiSKs styre
MiSKs virksomhet ledes av et styre på sju medlemmer. Etter foreningens årsmøte 25.4.17 og konstituering i styremøte 10.5.17 er sammensetningen slik:

Leder   Anne-Rigmor Stock Evje
Nestleder   Anne Gro Olafsen
Sekretær   Inger Lise Børresen
Styremedlemmer   Therese Bustadmo (kulturkirkeprest/sokneprest)
    Jostein Selvikvåg
    Dagfinn Bø
    Rune Lavergren (fellesrådets repr.)
Varamedlemmer   Gudrun Westrum
    Roy SkårsletteStyret sammen med kunstnerisk leder. Fra v. Inger Lise, Jostein, Rune, Therese,
Dagfinn, Svein og Anne-Rigmor. Anne Gro var ikke til stede da bildet ble tatt.

KONSERTSERIEN

En stemningsfull julekonsert med Ole Edvard Antonsen, band og gjesteartistene Didrik Solli-Tangen og Stine Hole Ulla.
Stemningsfull konsert med dyktige skolekorpsmusikere.
Førjulskonsert med Sandefjord barnekor
Vakrere julaften kan en vanskelig tenke seg. Her formidles juleevangeliets kjente fortelling gjennom dans fra Maria og Josef, hyrder og engler, til levende musikk.

Gudstjenester kl. 14.30 og 16.00.
Jazzy Sassy Frankfurters med gjester. Veldedighetskonsert i regi av Sandefjord-Øst Rotaryklubb og MiSK til inntekt for integrering av flyktninger i Sandefjord kommune.Se hele konsertserien her >>


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no