Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
– der STORE ØYEBLIKK skapes – Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / MiSK
 

Musikk i Sandefjord Kirke (MiSK)

Sandefjord kunst- og kulturkirke – der store øyeblikk skapes!

Foreningen «Musikk i Sandefjord Kirke» er en selvstendig paraplyorganisasjon med ansvar for kulturaktivitetene i kirken. MiSK ledes av et styre på 7 medlemmer.

MiSKs konsertserie
MiSK har antakelig landets mest omfattende og innholdsrike arrangementsserie med over 100 arrangementer årlig innenfor en rekke genre, fra solokonserter via kammermusikk til kor- og orkesterkonserter, oratorieoppførelser, foredrag, filmkvelder, kunst- og kulturgudstjenester o.a. En del av arrangementene inngår i en egen festival hver høst (MiSKs kirkefestdager, se under). 

Fra høsten 2013 startet vi med «MiSK-helger», en kultursatsing bygget rundt siste søndag hver måned, med faste poster på programmet, som klokkespill, klassisk musikk og vakre tekster på eldresentre, operacafé, kveldskonsert samt kunst- og musikkgudstjeneste.

Våren 2014 arrangerte vi for første gang festivalen Ukla – Ung klassisk festival, for unge musikere fra Vestfold, i samarbeid med Sandefjord kulturskole. Vi har for øvrig også et godt samarbeid med Sandefjord kulturskole om Sandefjord barnekor og Sandefjord ungdomskor (se eget menypunkt om korvirksomheten) og om undervisning på kirkeorgel.

Første onsdag hver måned arrangeres «Musikalsk hyggestund», en populær lunsjkonsert som i en årrekke har hatt svært gode besøkstall. En rekke profesjonelle utøvere fra inn- og utland deltar i de ulike arrangementene, og vi legger stor vekt på å utfordre og utvikle det lokale kulturliv.

MiSKs kirkefestdager
Over to-tre uker hver høst arrangeres MiSKs kirkefestdager. Under kirkefestdagene presenteres et bredt spekter av kulturaktiviteter, og på programmet står konserter og forestillinger, gudstjenester, foredrag, kunstutstillinger m.m. Høsten 2011 gikk vi inn i en femårssyklus, der kirkefestdagenes årlige tema ble hentet fra de fire årstidene og evigheten (Våren – 2011, Sommeren – 2012, Høsten – 2013, Vinteren – 2014 og Evigheten – 2015). Senere har temaene vært «Relasjoner» (2016), «Bevegelse» (2017), «Retninger» (2018), «Lengsel» (2019), «Fra Kaos til Kosmos» (2020) og «Vendepunkt» (2021).

Ønsker du å opptre i Sandefjord kunst- og kulturkirke?
Utøvere/kunstnere som ønsker å delta i konsertserien eller under kirkefestdagene bes henvende seg til Sandefjord menighet.

Følgende datofrister gjelder:

Arrangementer i høstsemesteret (september–desember): 15. februar

Arrangementer i vårsemesteret (februar–juni): 15. september

NB! Nevnte datoer er å betrakte som frister for å komme med i vår hovedbehandling av arrangementsoppsettet (semesterets konsertkalender). Det vil likevel være mulig å søke senere, men en godkjenning da vil være avhengig av resultatet av hovedbehandlingen og om arrangementet passer inn med tanke på profil, valgt tema (f.eks. under kirkefestdagene), gjenværende ledige arrangementsdatoer osv. 
 

Svein_Rustad300.jpg   Kunstnerisk leder Svein Rustad
Svein Rustad (1959) er utdannet ved Norges musikkhøgskole, kirkemusikk (1982) og diplom i korledelse (1984). Han var  domkantor i Oslo domkirke (1982–84), Tønsberg domkirke (1986–90) og Nidaros domkirke (1990–98).

Fra 1998 har han hatt sitt virke som kantor i Sandefjord kirke, hvor han er kunstnerisk/daglig leder for MiSKs aktiviteter samt dirigent for Sandefjord kammerkor.

Han har arbeidet mange år som pedagog og har siden 1998 hatt fast undervisningsstilling ved Norges musikkhøgskole i korledelse på hovedfagsnivå og for kirkemusikkstudenter på kandidatstudiet.

Svein Rustad har bred erfaring som orkesterdirigent og har jevnlig framført de store klassiske oratorieverker i samarbeid med bl.a. Trondheim Symfoniorkester, Norsk barokkorkester, Oslo barokkorkester, Barokkanerne og Vestfold symfoniorkester. Han er også en ettertraktet akkompagnatør og kammermusiker.

 

MiSKs styre
MiSKs virksomhet ledes av et styre på sju medlemmer. Etter valg på foreningens årsmøte 29. april og konstituerende styremøte 13. mai 2020 er sammensetningen slik:

Leder   Gudrun Westrum
Sekretær   Inger Lise Børresen
Styremedlemmer   Therese Bustadmo (kulturkirkeprest/sokneprest)
    Siri Fristad Mathisen
    Knut Harald Rønningen
    Hilde Kristine Forsberg (fellesrådets repr.)
    Tormod Bergem
Varamedlemmer   Ivar Kjøll (1.)
    Kristin Saga (2.)


KONSERTSERIEN

En julekonsert med våre vakreste julesanger.

Arrangør: Ekstern
Kom i julestemning med vakker korsang av Sandefjord kammerkor.

Økonomisk arrangør: MiSK


PÅ GRUNN AV KORONASITUASJONEN ER KONSERTEN DESSVERRE AVLYST!
Mer info om konserten kommer ...
Juletradisjon i over 30 år!

Arrangør: Ekstern
Også i år vil de dyktige ungdommene ved musikklinja på Sandefjord videregående skole gå sammen om en julekonsert.Se hele konsertserien her >>


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no