Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
- der STORE øyeblikk skapes - Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / MiSK
 

Musikk i Sandefjord Kirke (MiSK)

Sandefjord kunst- og kulturkirke – der store øyeblikk skapes!

Foreningen «Musikk i Sandefjord Kirke» er en selvstendig paraplyorganisasjon med ansvar for kulturaktivitetene i kirken. MiSK ledes av et styre på 7 medlemmer.

MiSKs konsertserie
MiSK har antakelig landets mest omfattende og innholdsrike arrangementsserie med over 100 arrangementer årlig (2017: 133) innenfor en rekke genre, fra solokonserter via kammermusikk til kor- og orkesterkonserter, oratorieoppførelser, foredrag, filmkvelder, kunst- og kulturgudstjenester o.a. En del av arrangementene inngår i en egen festival hver høst (MiSKs kirkefestdager, se under). Høsten 2017 passerte vi arrangement nr 1300 (!) siden etableringen i 1999, og status pr 31.12.17 var 1343.

Fra høsten 2013 startet vi med «MiSK-helger», en kultursatsing bygget rundt siste søndag hver måned, med faste poster på programmet, som klokkespill, klassisk musikk og vakre tekster på eldresentre, operacafé, kveldskonsert samt kunst- og musikkgudstjeneste.

Våren 2014 arrangerte vi for første gang festivalen Ukla – Ung klassisk festival, for unge musikere fra Vestfold, i samarbeid med Sandefjord kulturskole. Vi har for øvrig også et godt samarbeid med Sandefjord kulturskole om Sandefjord barnekor og Sandefjord ungdomskor (se eget menypunkt om korvirksomheten) og om undervisning på kirkeorgel.

Første onsdag hver måned arrangeres «Musikalsk hyggestund», en populær lunsjkonsert som i en årrekke har hatt svært gode besøkstall. En rekke profesjonelle utøvere fra inn- og utland deltar i de ulike arrangementene, og vi legger stor vekt på å utfordre og utvikle det lokale kulturliv.

MiSKs kirkefestdager
Over ca to-tre uker i månedskiftet oktober–november hvert år arrangeres MiSKs kirkefestdager. Under kirkefestdagene presenteres et bredt spekter av kulturaktiviteter, og på programmet står konserter,  teaterforestillinger, gudstjenester, foredrag, kunstutstillinger m.m. Høsten 2011 gikk vi inn i en femårssyklus, der kirkefestdagenes årlige tema hentes fra de fire årstidene og evigheten (Våren – 2011, Sommeren – 2012, Høsten – 2013, Vinteren – 2014 og Evigheten – 2015). I 2016 var temaet «Relasjoner» og i 2017 var det «Bevegelse».

Ønsker du å opptre i Sandefjord kunst- og kulturkirke?
Utøvere/kunstnere som ønsker å delta i konsertserien eller under kirkefestdagene kan henvende seg til kunstnerisk leder Svein Rustad. Søknadsfrister er 15. mai for høstsemesteret (sep–des) og 15. november for vårsemesteret (feb–juni).

Svein_Rustad300.jpg   Kunstnerisk leder Svein Rustad
Svein Rustad (1959) er utdannet ved Norges musikkhøgskole, kirkemusikk (1982) og diplom i korledelse (1984). Han var  domkantor i Oslo domkirke (1982–84), Tønsberg domkirke (1986–90) og Nidaros domkirke (1990–98).

Fra 1998 har han hatt sitt virke som kantor i Sandefjord kirke, hvor han er kunstnerisk/daglig leder for MiSKs aktiviteter samt dirigent for Sandefjord kammerkor.

Han har arbeidet mange år som pedagog og har siden 1998 hatt fast undervisningsstilling ved Norges musikkhøgskole i korledelse på hovedfagsnivå og for kirkemusikkstudenter på kandidatstudiet.

Svein Rustad har bred erfaring som orkesterdirigent og har jevnlig framført de store klassiske oratorieverker i samarbeid med bl.a. Trondheim Symfoniorkester, Norsk barokkorkester, Oslo barokkorkester, Barokkanerne og Vestfold symfoniorkester. Han er også en ettertraktet akkompagnatør og kammermusiker.

MiSKs styre
MiSKs virksomhet ledes av et styre på sju medlemmer. Etter foreningens årsmøte i april 2019 er sammensetningen slik:

Leder   Anne-Rigmor Stock Evje
Sekretær   Inger Lise Børresen
Styremedlemmer   Therese Bustadmo (kulturkirkeprest/sokneprest)
    Ivar Kjøll
    Knut Harald Rønningen
    Rune Lavergren (fellesrådets repr.)
    Tormod Bergem
Varamedlemmer   Gudrun Westrum (1.)
    Maria Sundby Haugen (2.)


KONSERTSERIEN

Svingende musikk av og med Kåre Conradi og Hans Mathisen.
Dramatisk kraft og rørende intimt. Det Norske Solistkor fremfører Brahms' mesterverk om å gi trøst til mennesker i sorg.Se hele konsertserien her >>


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no