Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
- der STORE øyeblikk skapes - Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Nyhetsarkiv > Etablerer Vestfold oratoriekor
 

Etablerer Vestfold oratoriekor

16.01.17
Vestfold Symfoniorkester finnes, Vestfold Operakor finnes, men et eget oratoriekor finnes ikke i fylket vårt. Det å skulle fremføre de store oratoriene er veldig krevende, og det er ikke så mange aktører i Vestfold som har muskler til dette. Det ønsker MiSK nå å gjøre noe med!
 
Musikk i Sandefjord Kirke (MiSK) har erfart at fremførelsen av større verker for solister, kor og orkester er krevende rent musikalsk. Størrelsen på koret er også betydningsfull, og for å oppnå ønsket "trøkk" og den virkelig store klangen har derfor Sandefjord kammerkor ved flere anledninger supplert med ekstrasangere, både enkeltvis og med hele kor, og ved disse anledningene kalt seg Sandefjord oratoriekor. Nå har imidlertid MiSKs kunstneriske leder Svein Rustad og operasanger Magne Fremmerlid tatt initiativ til å få dette inn i en litt fastere ramme og etablerer derfor Vestfold oratoriekor. Koret blir organisert som en undergruppe i MiSK og ledes av en prosjektgruppe bestående av Rustad og Fremmerlid (musikalske ledere) og Per Holmen (adm. leder).

Supplement til andre kor
Dette skal ikke være et konkurrerende kor til alle de flotte korene som allerede finnes i Vestfold men er tenkt som et supplement for sangere som ønsker ekstra utfordringer innenfor den klassiske musikklitteraturen. Oratoriekoret vil bli prosjektbasert med øvelser stort sett knyttet til helger, og dermed blir det mulig å delta og samtidig fortsette i sine nåværende kor. Planen er å gjøre et stort oratorium annethvert år.

Verdis requiem
Første prosjekt/konsert er allerede bestemt. Det blir fremførelse av Verdis mektige Requiem i samarbeid med Vestfold Symfoniorkester, under MiSKs kirkefestdager 2017. Det blir åpningskonsert i Hjertnes kulturhus i Sandefjord  lørdag 21. oktober, konserten gjentas dagen etter i Oseberg kulturhus i Tønsberg.

Innstudering og ledelse av koret vil bli delt mellom Svein Rustad og Magne Fremmerlid. Svein vil også dirigere selve fremføringen, av Verdis requiem, der Magne er én av fire solister.

Vi tar sikte på fire samlinger i vårsemesteret 2017.

Bli med i oratoriekoret
Vi søker etter sangere som først og fremst har entusiasme og interesse for de store klassiske musikkverkene. Notekunnskap er ikke et krav, men vil selvfølgelig være en fordel. Det finnes svært mange tekniske hjelpemidler for å kunne lære seg stemmer på egenhånd, som nå kan benyttes. Vi vet at mange i Vestfold har sunget dette verket tidligere, så vi håper at mange av disse har lyst til å være med.

Vi ønsker at det skal bli en så jevn stemmefordeling som mulig og utvikler koret utfra dette. Erfaringsmessig er det vanskeligere å skaffe manns- enn kvinnestemmer til kor, men vi har håp og tro på at det finnes mange tenorer og basser som også vil være med på dette fantastiske verket. Sandefjord kammerkor vil utgjøre en kjernegruppe i oratoriekoret.

Første samling blir i Sandefjord kirke lørdag 4. februar kl. 10–16.
Alle som har lyst til å være med er velkomne til å ta turen dit for en første uforpliktende øvelse og introduksjon. Lengden på øvelsen blir maks 6 timer, litt avhengig av antallet som møter opp.

Eventuelle spørsmål kan rettes til adm. leder Per Holmen på e-postadressen: per@misk.no 

                      Magne Fremmerlid              Svein Rustad

Magne Fremmerlid ansatt i MiSK
Magne er velkjent for de fleste av MiSKs publikummere etter mange solistopptredener i konsertseriene opp gjennom årene. Nytt av året er at han fra nyttår også er tilknyttet MiSK i en deltidstilling! Her skal han "spille ball" med kunstnerisk leder Svein Rustad og resten av staben i videreutviklingen av MiSK, og i tillegg bidra med oppgaver for oriatoriekoret, som nevnt over.

Magne er bosatt i Larvik og har etter 20 år og mer enn 70 forskjellige roller som solist ved operaen i Oslo nå blitt operapensjonist. Han har fortsatt avtaleboken full som freelancesanger og dirigent.

Vi er svært glad for å kunne ønske Magne hjertelig velkommen til MiSK.

Nyheter fra MiSK RSS


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no