Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
– der STORE ØYEBLIKK skapes – Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Nyhetsarkiv > Høylytte bravorop og stående applaus!
 

Høylytte bravorop og stående applaus!

21.10.12
Det ble en strålende start på MiSKs kirkefestdager lørdag kveld, og det vanket både høylytte bravorop og stående ovasjoner fra et nesten fullsatt Hjertnes under åpningskonserten.
 Det ble en strålende start på MiSKs kirkefestdager lørdag kveld, og det vanket både høylytte bravorop og stående ovasjoner fra et nesten fullsatt Hjertnes under åpningskonserten. «Livets sommer», årets tema for kirkefestdagene, ble en gledelig og tydelig kontrast til det våte og mørke høstværet på utsiden, da de tallrike utøverne på scenen utfoldet seg i det flotte og tre timer lange programmet. Her fikk vi høre verker fra kjente komponister som Mendelssohn, Grieg, Strauss, Vivaldi, Händel, Rachmaninov, Puccini og … Mathisen!

Og utøverne klarte virkelig å sette publikum i varm sommerstemning med sine vakre tolkninger. Et opplagt Vestfold Symfoniorkester var grunnstamme og tonefølge i fremføringene, og på rekke og rad kom de, sopran Solveig Kringlebotn, pianist Christian Ihle Hadland, gitarist og komponist Hans Mathisen og fiolinist Bendik Engebretsen. Et kjempekor bestående av hele 170 sangere fra Mannskoret Hvalkjæften, Sandefjord kammerkor, Valen-koret, Vestfold Operakor, Sandefjord damekor, Sandefjords sangforening, Borre Vocale, Larvik kantori og Eiker musikkfestival skapte et solid vokalt «trøkk». Det visuelle bildet ble nydelig innrammet av dansere fra Ballettskolen Sandefjord v/Marit Thoresen, og det hele var som vanlig kyndig ledet av dirigent Svein Rustad, MiSKs kunstneriske leder.

En ekstra spenning og forventning i konserten var tilknyttet et instrument som publikum fikk høre for første gang i en større konsertsammenheng, nemlig kommunens og kulturhusets nye flygel fra Steinway & Sons, som ble offisielt innviet i fjor. Og det var Christian Ihle Hadland som hadde det ærefulle oppdrag i Sergej Rachmaninovs «Klaverkonsert nr 2». Og hvilken opplevelse det ble! De sammenhengende frysninger på ryggen under hele fremførelsen kan vi takke både instrument og en særs dyktig utøver for. Konsertens desiderte høydepunkt!

Ordfører Bjørn Ole Gleditsch takket for konserten med velfortjente blomster og ord. Han ønsket lykke til med fortsettelsen av kirkefestdagene, og uttrykte håp om at åpningskonsertene, også i kommende år, måtte bli lagt til Hjertnes kulturhus.

Og dette var altså bare begynnelsen. I fortsettelsen av årets kirkefestdager kommer nye høydepunkter på løpende bånd (se oversikt under "Kirkefestdager"). Håper du faller for fristelsen og tar deg en tur! 

Per H.

Nyheter fra MiSK RSS


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no