Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
- der STORE øyeblikk skapes - Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Nyhetsarkiv > Kammerkoristene reiser til Alsace
 

Kammerkoristene reiser til Alsace

21.06.14
Tradisjonen tro drar koristene i Sandefjord kammerkor på utenlandstur hvert annet år. Årets reise, som er korets åttende i rekken, går til Alsace-området i Frankrike fra 26. til 30. juni. Naturlig nok gleder de seg stort til å synge i de store katedralene både i Strasbourg, Metz og Colmar.
 
Grytidlig torsdag morgen (26. juni) er det avreise fra Gardermoenfor de forventningsfulle sangerne. Derfra går flyreisen via Berlin og Stuttgart og deretter transfer til overnattingsstedet, Novotel i Strasbourg.

Fredag skal koret holde to konserter, først i den vakre katedralen i Metz (The Cathedral Saint Étienne de Metz) på formiddagen. Katedralen, som også har kallenavnet  "Den gode Herres lanterne", er kanskje mest kjent for sine enorme glassmalerier, som totalt dekker en flate på utrolige 6496 kvadratmeter! På ettermiddagen går turen videre til Colmar, og til konsert i St. Martin-kirken kl. 17. Selv om denne kirken aldri har vært sete for en biskop, blir den likevel benevnt som katedral, på grunn av størrelsen.

  
Sin første konsert holder koret i den fantastiske katedralen i Metz

Lørdag er programmet først og fremst opplevelser, med tid avsatt til felles båttur på elven og til egen fritid, for på egenhånd å kunne ta de vakre omgivelsene nærmere i øyesyn.

Søndag formiddag venter også en stor opplevelse, da koret skal synge under hovedmessen kl. 11 i katedralen i Strasbourg (Notre Dame-katedralen) (bildet øverst). 
Kirken er et landemerke for Alsace. Den kan ses fra høydene i de franske Vogesene i vest, fra bredden av Rhinen tre kilometer unna og fra høydedragene i det tyske Schwarzwald på den andre siden av elven.

Her er korets repertoar i Frankrike.

Vi ønsker sangerne en riktig god tur!


 
Nyheter fra MiSK RSS


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no