Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
- der STORE øyeblikk skapes - Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Nyhetsarkiv > Starter undervisning på kirkeorgel
 

Starter undervisning på kirkeorgel

13.05.14
I MiSK har vi lenge hatt ambisjoner om å kunne starte med undervisning av unge elever på kirkeorgel. Vi gleder oss derfor stort over at dette nå blir en realitet. Undervisningen starter høsten 2014, i samarbeid med Sandefjord kulturskole og med Anne Guro Rustad som lærer.
 
Sandefjord kulturskole og MiSK har samarbeidet nært den siste tiden, og for ca ett år siden kom kulturskolerektor Sjur Høgberg opp med ideen om å samarbeide om orgelundervisning. Dette har lenge vært en drøm i MiSK, og når det nå endelig blir en realitet, er vi svært fornøyde, sier kunstnerisk leder i MiSK, Svein Rustad.

Det er Anne Guro Rustad som skal stå for undervisningen. Siden hun både er ansatt som pedagog i kulturskolen og som organist i kirken, havnet hun nå midt i smørøyet og gleder seg stort til oppgaven, som starter opp til høsten.
- I tidligere tider var det organister som sto for det aller meste av musikkundervisningen. I våre dager, med stor musikkaktivitet og et bredt tilbud fra bl.a. kulturskolene på en rekke ulike instrumenter, har orgelet havnet litt i skyggen, sier Anne Guro. – Det er derfor fint at vi nå kan bidra til økt rekruttering på et fantastisk instrument. Det er ikke uten grunn at orgelet kalles instrumentenes dronning, sier hun.

Det vil bli plass til 4-5 elever fra ca 10 år og oppover. Søknader vil skje via Sandefjord kulturskole.


Anne Guro Rustad skal starte opp orgelundervisning på kirkens store Marcussen-orgel.
Nyheter fra MiSK RSS


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no