Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
- der STORE øyeblikk skapes - Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Nyhetsarkiv > Store opplevelser for kammerkoristene i Alsace
 

Store opplevelser for kammerkoristene i Alsace

04.07.14
Sandefjord kammerkor kom denne uka tilbake fra en opplevelsesrik tur til Strasbourg og Alsace-området i Frankrike. Turen, som i år inngikk i feiringen av korets 15-årsjubileum, var den åttende i rekken av utenlandsturneer siden dirigent og kantor Svein Rustad etablerte det i 1999. Og selvsagt ble det feiret på behørig vis, med flotte opptredener i de vakre katedralene både i Metz, Colmar og Strasbourg.
 


– Vi kan leve lenge på minnene etter disse fantastiske opplevelsene, sier sopran Inger Lise Børresen i kammerkoret. Klangen i de store rommene gjorde formidlingen og opplevelsen helt spesiell, og det å kunne fornemme at vi var til stede der musikk har blitt skapt og formidlet i mange hundre år, var virkelig stort.

Sang for Jagland og mer enn 1000 andre
Selv om det er stort å holde konserter, hadde nok koristene den største opplevelsen søndag formiddag, da de sang for mer enn tusen fremmøtte under høymessen i Strasbourg-katedralen. Denne søndagens messe er en av den katolske kirkens store høytider, hvor man feirer apostlene Peter og Paulus og deres martyrium, og hvor selveste erkebiskop Jean-Marie Speich, som ikke er biskop der, men opprinnelig er fra Strasbourg, var invitert til å feire messen.

Som kjent har også Thorbjørn Jagland tilhold i Strasbourg, i forbindelse med jobben som generalsekretær i Europarådet. Koret hadde derfor invitert ham til denne begivenheten i katedralen, og det var svært gledelig at både han og kona, Hanne Grotjord, takket ja og var til stede under messen.

– Å få synge fra høyalteret i denne katedralen er ikke mange kor forunt, fortsetter Børresen. – Her sang vi messeleddene Kyrie, Sanctus og Agnus Dei fra Trond Kvernos «Missa Fiddei Mysterii», samt Griegs «Ave maris stella». Vi fikk veldig gode tilbakemeldinger og ble varmt ønsket velkommen tilbake. Etterpå hadde vi en spontankonsert ute foran kirken, og også der fikk vi en stor tilhørerskare, som virkelig viste at de satte pris på det de fikk høre, sier hun.

Spontankonsert i St. Thomas-kirken
En av guidene fortalte at St. Thomas-kirken, som er en protestantisk kirke, var berømt for sin flotte akustikk, og at koret neste gang burde holde konsert der. Men siden "neste gang" sannsynligvis ville bli veldig lenge til, fant korsangerne ut at de måtte benytte sjansen, mens de var der. Og som sagt, så gjort. Siden de hadde litt tid til overs mandag formiddag, før returreisen til Sandefjord, dro de i samlet flokk til denne kirken og spurte om de kunne få ha en uformell konsert. Og der var det spontan velvilje, så det fikk de lov til. Dette ble derfor en ekstra gøyal opplevelse, som også fikk et historisk sus over seg, da korsangerne fikk vite at selveste Mozart hadde spilt på orgelet der!

Miljøskapende
Det er særlig under slike turer, når man i tillegg til musikalske høydepunkter på rekke og rad, kommer tett på hverandre og får oppleve det sosiale fellesskapet, det å kunne nyte alle de store inntrykkene sammen, som gir korsangerne minner som blir sittende og ikke minst fornyet glød og motivasjon til å øve videre i hverdagen mot stadig nye mål. Og den kommende tida er det ekstra mange av dem. Vi ser fram til en høst med store utfordringer og nye, rike opplevelser, spesielt under MiSKs kirkefestdager, avslutter Inger Lise Børresen.

Vi benytter samtidig anledningen til å ønske dere alle en strålende sommer!

Per H.
Nyheter fra MiSK RSS


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no