Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
- der STORE øyeblikk skapes - Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Nyhetsarkiv > Storslått gave til klokkespill
 

Storslått gave til klokkespill

01.07.14
I forrige uke kunne Sandefjord Rotary Øst, ved leder Eva Lill Leming, overrekke en fantastisk gave på hele 1,8 millioner kroner til Sandefjord kirke. Beløpet er fremkommet etter at rotarianerne har hatt innsamlingsaksjon, og pengene skal benyttes til renovering og utbygging av kirkens klokkespill.
 
Klokkespillet i Sandefjord kirke er opprinnelig fra 1931, den gang donert til Sandefjord by av direktør Andreas Raastad, som takk for at han hadde fått vokse opp der. Men etter over 60 års drift var klokkespillet kommet i så dårlig forfatning at det ikke lenger kunne spilles på, og i forbindelse med kirkens 90-årsjubileum i 1993, bidro rotarianerne med nærmere 100.000 kroner i "nødhjelp", for at det skulle kunne brukes igjen.

Men nå, etter ytterligere noen års "tæring", var tiden kommet for en større oppgradering, og det var virkelig en stor kulturbegivenhet da lederen for Sandefjord menighetsråd, Rune Lavergren, kunne motta den storslåtte gaven. Resultatet av innsamlingsaksjonen, som Jan Nissen-Sollie og Tor Asbjørn Andersen i Sandefjord Rotary Øst tok initiativet til i 2012, ble nemlig hele 1,8 millioner kroner. Fantastisk!
   

   
De to som trakterer klokkespillet, Arnfinn Nedland og Svein Rustad, er naturlig nok strålende fornøyde med den rause gaven og takker Rotary og alle som har bidratt til innsamlingsaksjonen, både lokale stiftelser, bedrifter og privatpersoner. De håper at det nye instrumentet vil stå ferdig om et års tid. Det vil få såkalt EU-standard, noe som bl.a. innebærer at det vil bli mulig å fremføre musikkverk simultant, i samarbeid med de store katedralene i Europa. Ikke rart at våre to dyktige klokkenister er begeistret og gleder seg til å kunne ta det i bruk.

  
Nyheter fra MiSK RSS


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no