Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
- der STORE øyeblikk skapes - Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Nyhetsarkiv > Ung mesterpianist i åpningskonserten
 

Ung mesterpianist i åpningskonserten

18.10.13
Frank Düpree, født i Rastatt i Tyskland i 1991, er blant de medvirkende i kirkefestdagenes åpningskonsert 2013, lørdag i Hjertnes/Sandefjord og søndag i Bølgen/Larvik. Düpree regnes som en av verdens aller ypperste pianister i sin aldersgruppe.
 
I 2005, bare 13 år gammel, ble Frank Düpree den yngste pianist noensinne til å fremføre Tsjaikovskijs Klaverkonsert nr. 1 i B -moll op. 23, i Nancy/Frankrike med Orchestre de Conservatoire og i Alte Oper Frankfurt med SWR Symphony Orchestra Kaiserslautern. I juli 2012 lamslo han eksperter med en tolkning av samme stykke, mens han samtidig dirigerte Young Generation Orchestra, som han selv grunnla, fra pianokrakken. Det er denne klaverkonserten han også vil framføre i åpningskonserten for MiSKs kirkefestdager 2013.

Frank vokste opp i en musikalsk familie og ble akseptert som pre-student ved Karlsruhe University of Music i en alder av elleve. Siden 1998 har han studert for konsertpianist og musikkprofessor Sontraud Speidel. I løpet av denne tiden har han utviklet seg fra en ung musiker til en høyt kvalifisert konsertpianist med en utrolig sceneerfaring. I åtte år var han medlem av pre-klassen for usedvanlig talentfulle musikere ved University of Music Karlsruhe, hvor han begynte sine regelmessige studier for en Bachelor i piano i 2011. Prof Sontraud Speidel: «Frank Düprees tolkninger fascinerer med emosjonell dybde og musikalsk penetrasjon, fra første til siste tone.» Videre har han deltatt på mesterklasser holdt av Ralf Gothóni , Günter Ludwig , Jerome Rose og Alexander Braginsky.

Sin unge alder til tross har Düpree vunnet et utall nasjonale og internasjonale priser. Etter at han vant den anerkjente konkurransen «e-Piano Junior Competition» i Minneapolis, USA i juli 2008, har han vært regnet som en av verdens aller ypperste pianister i sin aldersgruppe.

pressefotos_3_frank_dupree-(1).jpg
Nyheter fra MiSK RSS


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no