Roy Skårslette ny styreleder i MiSK

Foreningen Musikk i Sandefjord Kirke (MiSK) har nylig hatt årsmøte, og på det første ordinære styremøtet i etterkant kunne de valgte medlemmene konstituere seg. Resultatet ble slik:

  • Leder: Roy Skårslette

  • Sekretær: Inger Lise Børresen

  • Styremedlemmer:
    Gudrun Westrum
    Therese Bustadmo (kulturkirkeprest/sokneprest)
    Siri Fristad Mathisen
    Hilde Kristine Forsberg (fellesrådets repr.)
    Tormod Bergem

  • Varamedlemmer:
    Kristin Saga
    Knut Harald Rønningen

Roy Skårslette

Roy Skårslette overtok som styreleder etter Gudrun Westrum, som har hatt vervet de tre siste årene, og jeg passer på å smette inn en stor takk til henne ved denne anledningen!

Men … en liten prat med den nyvalgte lederen måtte vi jo ha, og Roy, du er ikke akkurat en novise i MiSK-organisasjonen …

–Nei, det er nok riktig. Jeg ble med i MiSKs undergruppe, Sandefjord kammerkor, sammen med min kone, Inger Marie, helt fra korets oppstart i 1999. Der var vi sammenhengende med fram til 2007, da vi flyttet utenlands. Inger Marie var også korets styreleder i flere år (2000-2007), og etter hvert ble også en datter med, sier Roy.

Dere flyttet til Belgia?

–Stemmer, jeg har hatt mitt virke i Tolletaten i hele 49 år (!), de siste 15 som tollattaché i Brussel.

Jeg husker med glede tilbake til kammerkorets turne i Belgia i 2008, der jeg også var med. Kjekt å ha en kjenning som har kontakter og er lokalkjent på stedene man besøker.

–Det var kjempehyggelig med besøk, ja, og moro å kunne være med litt og legge forholdene til rette gjennom samarbeid med «turkomiteen». Syns det ble vellykket på alle måter, med mange flotte konserter og andre minnerike opplevelser.

Men nå er du tilbake i gamlelandet …

–Ja, jeg ble pensjonist i fjor og flyttet hjem til Sandefjord. Da var det stas å få lov å bli med i kammerkoret igjen, sier han begeistret og fortsetter:
–For ordens skyld, jeg har holdt stemmen sånn noenlunde vedlike i et internasjonalt kor i Brussel, den tida jeg bodde der.

Til tross for utlendighet, du har fulgt MiSK tett i alle disse årene?

–Absolutt. Jeg har til og med vært vararepresentant i MiSK-styret i perioder, og gleder meg veldig til å fortsette, nå som leder.

Noen tanker til slutt, om MiSKs virksomhet og vervet du går løs på?

–Jeg har tro på at Den norske kirkes syn på kunst og kultur utvikles og brukes i en inkluderende og relasjonsbyggende kontekst. MiSK er eksempel på en organisasjonsmodell som i høy grad har lyktes med dette siden oppstarten i 1999, og som har bygd seg et godt renommé. Neste år fyller vi 25 år, og jeg gleder meg til å planlegge og gjennomføre et program, sammen med styret og kunstnerisk/administrativ leder, som jeg håper vil gi regionen nye, rike kunst- og musikkopplevelser i jubileumsåret.

Da gjenstår det bare å takke for praten, Roy,  og ønske lykke til!

–Tusen takk!

 

Per Holmen

Forrige
Forrige

Kammerkoret har plass til nye sangere

Neste
Neste

Folka bak